Суд зобов’язав «Інтер» дати Герман ефір у «Великій політиці» для спростування

18 Квітня 2011
16651
18 Квітня 2011
13:25

Суд зобов’язав «Інтер» дати Герман ефір у «Великій політиці» для спростування

16651
Суд зобов’язав «Інтер» дати Герман ефір у «Великій політиці» для спростування

Суд зобов'язав радника президента Ганну Герман спростувати неправдиву інформацію про квартири депутата від БЮТ Андрія Шкіля. За рішенням суду телеканал «Інтер» в одному з найближчих випусків програми «Велика політика з Євгеном Кисельовим» повинен надати Ганні Герман (за її власний рахунок) ефірний час для спростування. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Шевченківського районного суду міста Києва, яким пані Герман зобов'язана визнати поширену нею інформацію про отримання паном Шкілем двох державних квартир такою, що не відповідає дійсності. Вона має спростувати інформацію протягом місяця.

 

Крім того, пані Герман повинна сплатити депутату відшкодування моральних збитків у розмірі 1300 гривень.

 

Нагадаємо, 29 лютого 2008 року під час трансляції програми «Свобода» на телеканалі «Інтер» Ганна Герман заявила про те, що Андрій Шкіль «безкоштовно і без черги отримав дві квартири в минулому і в позаминулому скликанні». У травні 2010 року суд першої інстанції прийняв рішення на користь Андрія Шкіля.

 

У свою чергу Ганна Герман у коментарі «Українській правді» заявила: «Якщо представник опозиції виграє суд у представника влади - це значить, що в Україні діють неупереджені і об'єктивні суди. Таким чином, цей випадок начисто розбиває твердження опозиції про те, що суди в Україні заангажовані».

 

Вона сказала, що не подаватиме касацію на це рішення суду і виконає його. «Цей випадок свідчить на користь демократії в Україні. І в цьому випадку ситуація більш виграшна, ніж якби я виграла суд», - наголосила пані Герман.

 

ТК намагається отримати коментар прес-служби телеканалу «Інтер».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16651
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду