Сумська ОДА каже, що листи до ЗМІ про діяльність Азарова мали рекомендаційний характер

8 Квітня 2011
16125
8 Квітня 2011
18:38

Сумська ОДА каже, що листи до ЗМІ про діяльність Азарова мали рекомендаційний характер

16125
Сумська ОДА каже, що листи до ЗМІ про діяльність Азарова мали рекомендаційний характер

Листи від Сумської обласної державної адміністрації до комунальних ЗМІ з проханням висвітлити підсумки річної роботи уряду Миколи Азарова носили рекомендаційний характер. Про це ТК повідомили у прес-службі ОДА.

 

Як вже повідомляла ТК, об'єднання журналістів Сумського регіону Freedom Media просить Сумську обласну державну адміністрацію припинити надавати рекомендації щодо висвітлення тієї чи іншої інформації редакторам комунальних ЗМІ. Приводом до звернення став лист заступника голови Сумської ОДА Сергія Грицая з проханням розмістити у комунальних ЗМІ регіону інформацію про підсумки річної роботи уряду Миколи Азарова. Такий лист з грифом «Терміново!», за інформацією Freedom media, надходив на електронні адреси редакторів упродовж 10 днів (загалом за цей час було понад 200 листів). У своєму зверненні вони висунули низку вимог.

 

У коментарі ТК, прес-служба ОДА наголосила, що відповідно до статей 2, 11 закону «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні ЗМІ» медіа мають право висвітлювати всі аспекти діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а органи державної влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надавати ЗМІ інформацію про свою діяльність і забезпечувати журналістам вільний доступ до неї.

 

«Власне з цією метою на адресу редакторів комунальних ЗМІ було надіслано лист з проханням розмістити інформацію про підсумкову прес-конференцію прем`єр-міністра України Миколи Азарова. Він носив суто рекомендаційний характер. Графіки та таблиці додавалися як довідковий матеріал, про що сказано у документі», - йдеться у повідомленні Сумської ОДА.

 

Те, що лист Сергія Грицая про підсумки річної роботи уряду Миколи Азарова надходив неодноразово, у прес-службі пояснюють технічним збоєм у роботі сервера.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16125
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду