Сумське об'єднання журналістів просить ОДА не давати рекомендацій редакторам

7 Квітня 2011
19445

Сумське об'єднання журналістів просить ОДА не давати рекомендацій редакторам

19445
Сумське об'єднання журналістів просить ОДА не давати рекомендацій редакторам

Об\'єднання журналістів Сумського регіону Freedom media просить Сумську обласну державну адміністрацію припинити надавати рекомендації щодо висвітлення тієї чи іншої інформації редакторам комунальних ЗМІ. Про це йдеться у їх зверненні.

 

Приводом до звернення став лист заступника голови Сумської ОДА Сергія Грицая з проханням розмістити у комунальних ЗМІ регіону інформацію про підсумки річної роботи уряду Миколи Азарова.

 

Такий лист з грифом «Терміново!», за інформацією Freedom media, надходив на електронні адреси редакторів упродовж 10 днів (загалом за цей час було понад 200 листів). У ньому містилося інтерв\'ю пана Азарова від 11 березня, презентація досягнень уряду та прохання голови Сумської ОДА.

 

Freedom media  просить керівників Сумської ОДА припинити «підказувати комунальним ЗМІ, яка інформація буде найцікавішої для їх передплатників», і замість редакторів визначати, яка інформація є терміновою для розміщення. Організація просить взагалі не  використовувати «грифи», які мають «наполегливо-рекомендаційний» характер («Терміново», «У номер»). На думку її членів, держадміністрація має враховувати, що комунальні ЗМІ це перш за все регіональні видання, їх передплатників цікавлять місцеві новини, а не передруківки з «Урядового кур\'єра».

 

Freedom media просить облраду не «засмічувати електронні адреси спамом», замість розлогих листів на декілька десятків сторінок та особистих прохань перейти до формату стислих прес-релізів від імені Сумської ОДА.

 

ТК надіслала запитання  у прес-службу Сумської ОДА і чекає на коментар.


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду