Уряд ліквідував Державну службу кінематографії, а президент створив Державне агентство України з питань кіно

8 Квітня 2011
14034
8 Квітня 2011
18:18

Уряд ліквідував Державну службу кінематографії, а президент створив Державне агентство України з питань кіно

14034
Уряд ліквідував Державну службу кінематографії, а президент створив Державне агентство України з питань кіно

Кабінет міністрів своєю постановою  № 346 від 28 березня 2011 року ліквідував понад 40 урядових органів. Ліквідації у тому числі підлягає і Державна служба кінематографії.

 

Постанову ухвалено на виконання указу президента України від 9 грудня 2010 року «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади». Про це йдеться на «Урядовому порталі».

 

Ліквідовані органи працюватимуть до передачі повноважень відповідним міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади.

 

КМУ готуватиме відповідні зміни до законодавства.

 

Нагадаємо, відповідно до положення про Державну службу кінематографії, ця служба діяла у складі Міністерства культури і туризму і йому підпорядковувалася.

 

Основними завданнями Держкіно були:

 

сприяння відродженню національної кінематографії, посилення її впливу на формування духовних цінностей українського народу, створення  належних правових і економічних умов для розвитку національного кіномистецтва та конкурентоспроможної на міжнародному ринку кіноіндустрії;

 

участь у межах своєї компетенції у реалізації державної політики в галузі кінематографії;

 

координація роботи місцевих органів виконавчої влади з питань реалізації державної політики у галузі кінематографії.

 

Водночас президент Віктор Янукович 6 квітня підписав указ № 404/2011 «Про положення про Державне агентство України з питань кіно». Державне агентство України з питань кіно (Держкіно України) є центральним органом виконавчої влади України, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра культури України.

 

Основними завданнями Держкіно України є:

 

внесення пропозицій щодо формування державної політики у сфері кінематографії;

 

реалізація державної політики у сфері кінематографії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14034
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
был там
4775 дн. тому
Ну и где теперь будут все разговоры про энергоэффективногсть украинской экономики?? Нет контрольного органа - нет и энергоэффективности. Национальное агентство не в счет. Специалистов практически не осталось, руководитель ( Пашкевич ) со старческим маразмом. Единственный орган, где были технические специалисты ликвидировали. Хана энергоэффективности ((
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду