Редактор ужгородської газети «Вісті тижня-центр» просить Януковича захистити його від прокурора

4 Квітня 2011
15432
4 Квітня 2011
15:16

Редактор ужгородської газети «Вісті тижня-центр» просить Януковича захистити його від прокурора

15432
Редактор ужгородської газети «Вісті тижня-центр» просить Януковича захистити його від прокурора

Редактор закарпатської обласної газети «Вісті тижня-центр» Микола Кошута заявляє, що проти нього був вчинений замах, і просить президента України взяти під особистий контроль розслідування. Про це він пише у відкритому листі до глави держави.

 

«Прошу вас як гаранта Конституції України взяти справу стосовно замаху на моє життя під свій особистий контроль, забезпечити мені право на життя та вільне заняття професійною журналістською діяльністю, а також зобов'язати прокуратуру Закарпатської області належним чином провести розслідування всіх злочинів стосовно закарпатських журналістів, що мали місце за останні роки, та у передбачений законом спосіб притягнути винних до відповідальності», - йдеться у листі.

 

Пан Кошута описує факт замаху на його життя, який стався 15 березня 2011 року (надріз гальмівного шлангу гальмівного циліндру переднього колеса його автомобіля), і називає можливого організатора (замовника) замаху на його життя. На його думку, це - заступник прокурора міста Ужгорода Андрій Малинич. Крім того, він звинувачує у бездіяльності правоохоронців, які не відреагували на заяву журналіста про погрози і вбивства, написані ще торік восени.

 

У відкритому листі Микола Кошута зазначає, що він та інші місцеві журналісти неодноразово писали про хабарництво та мільйонні статки невідомого походження Андрія Малинина, що й могло стати можливою причиною замаху на життя журналіста.

 

Прес-секретар обласної прокуратури Вікторія Роман у коментарі ТК зазначила, що офіційної позиції щодо цього відкритого листа наразі ще немає. «Взагалі-то Андрій Андрійович Малинич подавав до суду на Миколу Кошуту про захист честі, гідності та ділової репутації і виграв його цього року», - додала пані Роман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15432
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду