Підприємства Держкомтелерадіо заборгували працівникам майже 1,5 млн гривень

31 Березня 2011
7280
31 Березня 2011
15:43

Підприємства Держкомтелерадіо заборгували працівникам майже 1,5 млн гривень

7280
Голова Держкомтелерадіо Плаксюк пропонує виплачувати заборгованість зарплати книжками
Підприємства Держкомтелерадіо заборгували працівникам майже 1,5 млн гривень

Заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах сфери управління Держкомтелерадіо продовжує зростати і нас сьогодні становить майже 1,5 млн грн. Про це повідомив заступник голови Держкомтелерадіо Володимир Горобцов під час засідання колегії 31 березня. Як голова Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат пан Горобцов розповів присутнім про план невідкладних заходів комітету щодо вирішення цього питання.

 

Зокрема, станом на 1 березня 2011 року заборгованість із виплати заробітної плати мають державні видавництва «Вища школа» (539,1 тис. грн.), «Урожай» (152,4 тис. грн.), «Музична Україна» (140,6 тис. грн.), «Веселка» (134,4 тис. грн.) «Донбас» (123,7 тис. грн.) та інші. Серед тих, хто заборгував зарплату, також оздоровчо-лікувальний комплекс «Ходорів» та «Укртелефільм».

 

«На деяких підприємствах заборгованість носить постійний накопичувальний характер і тягнеться понад два роки, а саме в пансіонату "Ходорів", видавництва "Донбас" та інших», - сказав Володимир Горобцов. За його словами, до керівників підприємств, де заборговують зарплату, застосовано адміністративні стягнення. Зокрема оголошено догани директорам «Донбасу» Олексію Соскову та «Таврії» Андрію Щекуну, якого, до речі, нещодавно було звільнено з посади.

 

На думку пана Горобцова, ліквідації заборгованості сприятиме затвердження переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2011 рік. Частина підприємств-боржників включені до цього переліку і як тільки отримають кошти, виплатять заробітну плату працівникам.

 

Голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк висловив незадоволення темпами погашення заборгованості зарплати. Він нагадав присутнім попередження прем\'єр-міністра Миколи Азарова: «У кого буде заборгованість понад мільйон - тому червона картка». Він також сказав, що постійно писати листи з проханням надати фінансову підтримку - це не вихід із ситуації. «Може, частину видавництв треба ліквідувати, реорганізувати, може, виплачувати видавцям неякісної продукції зарплату їхніми ж книжками?» - запропонував він.

 

Колегія ухвалила рішення про заходи щодо погашення заборгованості і наказала керівникам підприємств-боржників сфери управління Комітету всі кошти, які надходять від господарської діяльності, в першу чергу спрямовувати на зарплату.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7280
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
знающий
4782 дн. тому
Але, ребята с ОДТРК! Че это там у вас за кипиш с тендерами по РРТ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду