Телеканал «Миколаїв» збільшить обсяг програм із сурдоперекладом

29 Березня 2011
24792
29 Березня 2011
17:48

Телеканал «Миколаїв» збільшить обсяг програм із сурдоперекладом

24792
Телеканал «Миколаїв» збільшить обсяг програм із сурдоперекладом

Миколаївська обласна рада збільшила обсяги фінансування послуг із сурдоперекладу телевізійних програм телеканалу «Миколаїв» в рамках реалізації заходів місцевої програми «Безбар'єрна Миколаївщина». Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Раніше протягом 2008-2011 років за рахунок коштів обласного бюджету здійснювався сурдопереклад інформаційної програми «Телевізійні новини Миколаївщини».

 

Тепер мовою жестів будуть перекладатися ще чотири програми: краєзнавча «Я тут живу», культурно-мистецька «Сузір'я Миколаївщини», науково-просвітницька «Ракурс», дитяча «Країна читалія».

 

Нагадаємо, нещодавно народні депутати - члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації - одноголосно відправили на доопрацювання урядовий законопроект № 6618 щодо удосконалення доступу осіб з вадами слуху до інформації, який пропонував встановити «мінімальну частку добового телевізійного мовлення програм, адаптованих для сприйняття особами з вадами слуху (шляхом субтитрування та сурдоперекладу), у тому числі інформаційно-аналітичні, культурно-мистецькі, науково-просвітницькі та фільмопоказ у розмірі не менше 5 відсотків».

 

Наразі в парламенті зареєстровано законопроект № 8214 про обов'язок державних мовників забезпечувати сурдоперекладом новини.

 

Тим часом уряд планує розробити зміни до закону про кінематографію щодо частки фільмів, які підлягають субтитруванню для адаптації їх для інвалідів по слуху.

 

В Україні майже три мільйони людей з вадами слуху обмежені в праві на інформацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24792
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду