Олексій Подольський не впевнений, що справа проти Кучми дійде до суду

23 Березня 2011
8037
23 Березня 2011
10:44

Олексій Подольський не впевнений, що справа проти Кучми дійде до суду

8037
Олексій Подольський не впевнений, що справа проти Кучми дійде до суду

Журналіст Олексій Подольський не впевнений, що кримінальна справа проти екс-президента України Леоніда Кучми стосовно причетності останнього до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе дійде до суду. Про це він заявив 22 березня в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба.

 

«В Україні кримінальних справ порушується значно більше, ніж їх доводиться до суду. І можливо вона порушена якраз для того, щоб в рамках цієї справи довести, що Кучма ніякого відношення до вбивства і до мого випадку не має», - сказав він, - «Я буду задоволений тоді, коли побачу Кучму на лаві підсудних. А поки що невідомо, що із цією справою буде. Її поки що не об'єднали зі справою про вбивство. Я думаю, що ця справа дасть можливість Генпрокуратурі закривати нам рота в суді, коли ми почнемо говорити про Кучму, про Литвина, про замовників, як було на процесі по виконавцям... Я боюся, що все це задумано для того, що Пукача ми засудили, а ця справа була відкладена у далекий ящик».

 

Пан Подольський наголосив, що відповідальність повинні нести також всі, хто займався фальсифікаціями у справі про вбивство Георгія Гонгадзе протягом всіх років її розслідування: «Коли Потебенько у вересні, коли зник Гонгадзе, казав, що його бачили десь у Львові, він навмисно вводив в оману і слідство, і всю Україну. Тому, що я, наприклад, не знайшов у справі жодної сторіночки про те, що Георгія хтось бачив. Справа реально почне розслідуватися тоді, коли ті, хто фальшував слідство 11 років сядуть на лаву підсудних і почнуть давати покази, хто їм давав команду не тільки вивозити і бити Подольского і вбивати Гонгадзе, а хто давав команду фальшувати слідство».

 

Також Олексій Подольський переконаний, що справа щодо загибелі екс-міністра МВС Юрія Кравченка є ключовою для розслідування справ замовників вбивства Георгія Гонгадзе. На його думку, у матеріалах справи є прямі докази, які доводять те, що пан Кравченко був убитий.

 

Нагадаємо, 21 березня Генеральна прокуратура порушила  кримінальну справу проти президента України (1994-2005 роки) Леоніда Кучми у справі вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. За словами заступника генпрокурора Рената Кузьміна, Леонід Кучма підозрюється у причетності до вбивства Георгія Ґонґадзе і незаконних діях проти журналіста Олексія Подольського.

 

Довідка ТК:

Олексій Подольський - журналіст, політолог. Народився 1957 року. Закінчив із відзнаками філологічний факультет Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка та Європейський Центр досліджень питань безпеки імені Джорджа Маршалла (Німеччина, м. Гарміш-Партенкірхен), має дипломатичний ранг - Перший секретар 1 класу.

 

1990 року став депутатом Київради, зайняв посаду члена Комісії по боротьбі з організованою злочинністю.

 

У 1996 році поступив на роботу в МЗС України - спочатку в Управління інформації, пізніше стає завідуючим відділом Росії. 1998 року звільнився за власним бажанням.

 

Того ж року став одним із експертів політологічного фонду «Українська перспектива» і ввійшов до вищої ради правозахисного об'єднання «МИ», яке від першого дня заснування ставило за ціль протидію режиму Леоніда Кучми.

 

9 червня 2000 року Олексія Подольського викрали, завезли за 130 кілометрів від Києва, жорстоко побили, погрожували розправою, але в останній момент залишили в живих.

 

У травні 2007 року Апеляційний суд міста Києва оголосив вирок у справі про викрадення журналіста Олексія Подольского. Обидва виконавці злочину засуджені до трьох років позбавлення волі (мінімальний термін, передбачений ч. 2 ст. 365 КК). Їх визнали винними у перевищенні службових повноважень та позбавили звань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду