detector.media
23.03.2011 10:44
Олексій Подольський не впевнений, що справа проти Кучми дійде до суду

Журналіст Олексій Подольський не впевнений, що кримінальна справа проти екс-президента України Леоніда Кучми стосовно причетності останнього до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе дійде до суду. Про це він заявив 22 березня в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба.

 

«В Україні кримінальних справ порушується значно більше, ніж їх доводиться до суду. І можливо вона порушена якраз для того, щоб в рамках цієї справи довести, що Кучма ніякого відношення до вбивства і до мого випадку не має», - сказав він, - «Я буду задоволений тоді, коли побачу Кучму на лаві підсудних. А поки що невідомо, що із цією справою буде. Її поки що не об'єднали зі справою про вбивство. Я думаю, що ця справа дасть можливість Генпрокуратурі закривати нам рота в суді, коли ми почнемо говорити про Кучму, про Литвина, про замовників, як було на процесі по виконавцям... Я боюся, що все це задумано для того, що Пукача ми засудили, а ця справа була відкладена у далекий ящик».

 

Пан Подольський наголосив, що відповідальність повинні нести також всі, хто займався фальсифікаціями у справі про вбивство Георгія Гонгадзе протягом всіх років її розслідування: «Коли Потебенько у вересні, коли зник Гонгадзе, казав, що його бачили десь у Львові, він навмисно вводив в оману і слідство, і всю Україну. Тому, що я, наприклад, не знайшов у справі жодної сторіночки про те, що Георгія хтось бачив. Справа реально почне розслідуватися тоді, коли ті, хто фальшував слідство 11 років сядуть на лаву підсудних і почнуть давати покази, хто їм давав команду не тільки вивозити і бити Подольского і вбивати Гонгадзе, а хто давав команду фальшувати слідство».

 

Також Олексій Подольський переконаний, що справа щодо загибелі екс-міністра МВС Юрія Кравченка є ключовою для розслідування справ замовників вбивства Георгія Гонгадзе. На його думку, у матеріалах справи є прямі докази, які доводять те, що пан Кравченко був убитий.

 

Нагадаємо, 21 березня Генеральна прокуратура порушила  кримінальну справу проти президента України (1994-2005 роки) Леоніда Кучми у справі вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе. За словами заступника генпрокурора Рената Кузьміна, Леонід Кучма підозрюється у причетності до вбивства Георгія Ґонґадзе і незаконних діях проти журналіста Олексія Подольського.

 

Довідка ТК:

Олексій Подольський - журналіст, політолог. Народився 1957 року. Закінчив із відзнаками філологічний факультет Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка та Європейський Центр досліджень питань безпеки імені Джорджа Маршалла (Німеччина, м. Гарміш-Партенкірхен), має дипломатичний ранг - Перший секретар 1 класу.

 

1990 року став депутатом Київради, зайняв посаду члена Комісії по боротьбі з організованою злочинністю.

 

У 1996 році поступив на роботу в МЗС України - спочатку в Управління інформації, пізніше стає завідуючим відділом Росії. 1998 року звільнився за власним бажанням.

 

Того ж року став одним із експертів політологічного фонду «Українська перспектива» і ввійшов до вищої ради правозахисного об'єднання «МИ», яке від першого дня заснування ставило за ціль протидію режиму Леоніда Кучми.

 

9 червня 2000 року Олексія Подольського викрали, завезли за 130 кілометрів від Києва, жорстоко побили, погрожували розправою, але в останній момент залишили в живих.

 

У травні 2007 року Апеляційний суд міста Києва оголосив вирок у справі про викрадення журналіста Олексія Подольского. Обидва виконавці злочину засуджені до трьох років позбавлення волі (мінімальний термін, передбачений ч. 2 ст. 365 КК). Їх визнали винними у перевищенні службових повноважень та позбавили звань.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY