Редакції ВВ погрожують арештом майна

14 Березня 2011
14855
14 Березня 2011
10:53

Редакції ВВ погрожують арештом майна

14855
Редакції ВВ погрожують арештом майна

Орендодавці погрожують редакції газети «Вечерние вести» арештом майна. Про це у коментарі ТК заявив Сергій Архіпов, генеральний директор медіакомпанії «Інформальянс», що видає «Вечерние вести».

 

Нагадаємо, 13 березня журналісти газети «Вечерние вести» не змогли потрапити до приміщення редакції, їм перешкоджала охорона, «посилаючись на наказ директора КП "Фірма "Берегиня-94" Головатенка Богдана Петровича». За цією інформацією, кореспондентам пояснили, що вони мали подати заявки на роботу в офісі у вихідний день. Тим часом джерела ТК стверджували, що це сталося через заборгованість перед орендодавцем.

 

«На нашу адресу сьогодні почали надходити погрози, що нас можуть не випустити, що наше майно буде арештовано. На якій підставі? Що рішення суду є? Це ж спір господарюючих суб'єктів. Тобто це розбій, а іншими словами я це прокоментувати не можу, продовжується», - говорить Сергій Архіпов.

 

Як розповів пан Архіпов, сьогодні журналістів до офісу пустили, але світло, інтернет та тепло було відключено, а телефони не працювали.

 

Також гендиректор спростовує інформацію щодо заборгованості видання «Вечерние вести» перед орендодавцем: «Боргу перед нашим орендодавцем, звісно, немає, оскільки в силу діючого договору оренди, згідно з однією зі статей цього договору, ми зробили двомісячний авансовий платіж, а в другій декаді лютого повідомили їм, що припиняємо орендні відносини, тобто у нас до кінця цього поточного місяця є ресурс, щоб ми там перебували на законних підставах».

 

Крім цього, Сергій Архіпов зазначив, що має гарантійний лист з певними сумами, який констатує згоду видання на приведення цього приміщення в початковий вид до їхнього в'їзду: «Але гарантійний лист їх не цікавить, а цікавлять конкретні суми грошей, які вони задекларували. Звичайно, ми на це не підемо, оскільки маємо власну точку зору з цього приводу, а суми взяті зі стелі, ми, звичайно, оплачувати не будемо. Тобто зав'язався такий принциповий спір... Якщо ви справді маєте якісь фінансові претензії, будь ласка, в суд, і з рішенням суду до нас звертайтеся. Іншим словом, як розбій, охарактеризувати не зможу».

 

Сьогодні, 14 березня, Сергій Архіпов дав розпорядження редакції переїжджати в інший офіс по вулиці Турівській, 19. За його словами, якщо ця тяганина протягнеться ще якийсь час, то наступний номер газети «Вечерние вести» також не вийде.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14855
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петр
4797 дн. тому
Очень интересно про ВВ. А теперь про холдинг Главред, пожалуйста.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду