Студия

14 Липня 2005
751
14 Липня 2005
13:52

Студия

751
Сделка по продаже телеканала "Студия "1+1" компании "ПриватБанк" лопнула. Действительно, продажа "плюсов" готовилась, и практически все уже было оговорено и договорено. Однако после целого ряда событий, произошедших на мировом медиа-рынке, сделка все же прервалась.
Студия
На сегодняшний день "плюсами" владеют на 60% – фирма Central Media Enterprises Рональда Лаудера и на 40% - Борис Фуксман и Александр Роднянский. Как известно, несколько дней назад владелец "плюсов" Рональд Лаудер имел встречу с Президентом Украины Виктором Ющенко. Какие именно вопросы обсуждали стороны, не известно, но, как сообщили источники MIGnews.com.ua, господин Лаудер остался очень доволен.

Стало понятно, что что-то происходит. Рональд Лаудер собирается стать 100%-ным владельцем "плюсов", приобретя у Александра Роднянского и Бориса Фуксмана оставшиеся 40%, что делает невозможным переход "плюсов" под контроль "ПриватБанка".

Возможными называют несколько причин. Во-первых, неодобрение высшего руководства страны данной сделки. Во-вторых – недоговоренности финансового характера между "ПриватБанком" и руководством телеканала "Студия "1+1" в лице Фуксмана и Роднянского. В-третьих, выигранный не так давно в Верховном Суде Украины иск телекомпании АИТИ по незаконности лишения лицензии и возвратом этого дела трехгодичной давности в суд первой инстанции. Четвертой версией, которая представляется нам самой вероятной, является тот факт, что Рональд Лаудер просто не захотел этой сделки, так как имеет стратегический взгляд на Украину, а сама монополизация канала для него станет самым большим шагом по вхождению на медийный рынок Украины.

Читайте також:

Запитання «ТК»: - Що, на вашу думку, мав на увазі Віктор Ющенко, коли під час свого виступу 9 липня на з’їзді НСНУ пообіцяв, що «жулики скоро покинуть українське телебачення, що там буде наведений державний порядок"?

Ющенко проти монополізму на телебаченні і обіцяє навести порядок

Микола Томенко: «В Україні будуть авторитетне і популярне суспільне телебачення і радіо». Частина перша

Компанія "Central European Medіa Enterprіses Ltd" планує збільшити свою частку в телеканалі "1+1" з 18 до 60 %?

<Його канал називають “п’ятою колоною” американських мас-медіа

"1+1" ніхто не купував. Поки що

У "1+1" все-таки змінюються власники?

Два співвласники каналу «1+1» передали свої акції іншій структурі

На «1+1» перестановки в менеджменте(обновлено)

Вячеслав Пиховшек: мы уже пережили много перемен на канале «1+1», и нам уже ничего не страшно

Маркіян Лубківський: «В інтересах нових власників надати цьому питанню широкого розголосу».

Олександр Ткаченко не коментує можливість свого приходу на "1+1"

Телеканалы "1+1" и "Интер" не подтверждают информацию о смене собственников

Александр Роднянский: «Еще ничего не произошло»

Продаж «1+1» вже майже відбувся?(оновлено)

Порошенко не покупает «Интер», а посредничает?(обновлено)

Юлия Тимошенко приобретает телеканал "1+1" за госсобственность

Чому влада "у всьому винна"?

Bадим Рабинович заявляет о скором приходе АИТИ на Второй Национальный канал

Досьє медіальних магнатів світу
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
mignews,com,ua/articles/168901,html">MIGnews,com,ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
751
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду