Наливайченко: Є шанс назвати імена вбивць Гонгадзе. Питання лише у відкритому суді

5 Березня 2011
8305
5 Березня 2011
12:26

Наливайченко: Є шанс назвати імена вбивць Гонгадзе. Питання лише у відкритому суді

8305
Наливайченко: Є шанс назвати імена вбивць Гонгадзе. Питання лише у відкритому суді
Екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко переконаний, що Україна має шанс розкрити вбивство Георгія Гонгадзе, але за умови відкритого суду над колишнім генералом міліції Олексієм Пукачем. Про це він він сказав під час ефіру ток-шоу «Шустер live» у п`ятницю, 4 березня 2011 року, коментуючи заяву міжнародної організації «Репортери без кордонів» щодо рішення суду, який запобігає будь-яким подальшим спробам з'ясувати, хто з високопосадовців стоїть за вбивством журналіста Георгія Гонгадзе.
 
«Я, як громадянин України, впевнений: "Репортери без кордонів" нам просто допомагають в цьому − замовники мають бути названі. Питання лише в тому, щоб судове засідання було відкритим, і тут є всі можливості і у влади, і у президента України наполягати, щоб головний підозрюваний, який готовий свідчити,  мав можливість в суді назвати тих, хто йому доручав вчинити цей злочин проти журналіста», − сказав пан Наливайченко.
 
Він переконаний в аргументах адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко: «Требе дати право поставити Валентині Теличенко питання в суді, підтримати державним обвинуваченням. Є шанс розкрити цей злочин і назвати замовників».

Також Валентин Наливайченко сказав: «Пукач під час його затримання в липні 2009 року не просто підтвердив, що він є Пукачем, не просто назвав, що він виконував цей злочин, не просто назвав, що він керував підлеглими, а чітко зазначив, що він у суді назве тих, хто віддавав йому злочинний наказ. Він чітко співпрацював щодня зі слідством. Він показав місце вчинення злочину, місце, де було перезаховане ним тіло, і те, як саме він вчинював злочинні дії. Під керівництвом тоді генерала СБУ Василя Грицака була повністю перебрана вся земля і знайдені були навіть ті знаряддя злочину, які він назвав. Все співпало».
 
Щодо обставин злочину пан Наливайченко уточнив: «У місці, на яке вказав він (Олексій Пукач – ТК), фактично було приховане його (Георгія Гонгадзе – ТК) тіло, а потім відрізана голова генералом міліції. Насправді на цьому місці були знайдені тоді слідчими, співробітниками СБУ останки ще семи людей, які загинули насильницькою смертю. Тому це перший злочин, який може відкрити в країні дійсно невідворотність покарання всіх тих, хто думає,що вони – великі керівники, і їхні злочинні накази, в тому числі правоохоронним органам, залишаться у небутті і ніколи не будуть розслідувані. Україна має можливість показати цей приклад».

Нагадаємо, «Репортери без кордонів» висловили глибоке занепокоєння рішенням суду, що запобігає будь-яким подальшим спробам з'ясувати, хто з високопосадовців стоїть за вбивством журналіста Георгія Гонгадзе. Як писала ТК, у середу, 2 березня Апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову Теличенко щодо визнання замовним убивства Георгія Гонгадзе.Таке рішення суду «Репортери» розцінюють як «сильний удар по всім тим, хто все ще сподівається, що світло буде пролите на всі аспекти справи». Міжнародна організація вважає, що інші високопоставлені чиновники, які фігурували у справі, «більше не будуть нічого боятися».

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду