Апеляційний суд відмовився визнати вбивство Гонгадзе замовним

2 Березня 2011
11003
2 Березня 2011
18:44

Апеляційний суд відмовився визнати вбивство Гонгадзе замовним

11003
Апеляційний суд відмовився визнати вбивство Гонгадзе замовним

Апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко щодо визнання замовним убивства Георгія Гонгадзе. Як повідомляє Tsn.ua, суд вирішив, що заяви вдови журналіста щодо скоєння Пукачем замовного вбивства мають оціночний характер.

 

Таким чином, апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського райсуду Києва, згідно з яким підтверджено рішення Генеральної прокуратури щодо виключення з кримінальної справи відносно Олексія Пукача звинувачення про замовний характер убивства Гонгадзе.



Суд вирішив, що заяви позивачів щодо скоєння Пукачем замовного вбивства мають оціночний характер. Таким чином суд визнав, що Пукач убив журналіста, виконуючи злочинний наказ екс-голови МВС Валерія Кравченка, але не замовлення.

 

«Це рішення суду означає, що прокуратура робить спроби зменшити провину Пукача й приховати від відповідальності замовників убивства. Тобто хоче закінчити це розслідування встановленням провини Пукача і не з'ясовувати ролей у справі Кравченка й Кучми», - упевнена адвокат Мирослави Гонгадзе.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11003
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду