Комітет зі свободи слова вважає, що у СТБ проблеми з редакційною радою

2 Березня 2011
13964
2 Березня 2011
16:20

Комітет зі свободи слова вважає, що у СТБ проблеми з редакційною радою

13964
Адже Бородянський до неї не дослухається і приймає рішення сам
Комітет зі свободи слова вважає, що у СТБ проблеми з редакційною радою

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації звернеться до керівництва СТБ щодо редакційної ради каналу. Він попросить проінформувати про роботу ради та розкрити її склад. Таке рішення комітет ухвалив 2 березня на своєму засіданні, розглянувши питання про інцидент зі зняттям сюжету 25 лютого та виявивши, що СТБ має проблеми з діяльністю редакційної ради.

 

Від телеканалу на засідання прийшли журналісти Наталія Соколенко, Ольга Червакова та в.о. головного редактора «Вікон» Олексій Мустафін. Генеральний директор СТБ Володимир Бородянський запрошення проігнорував. Також у засіданні взяли участь голова профспілки «Медіафронт» Осман Пашаєв і журналіст «Української правди» Сергій Лещенко.

 

Члени комітету заслухали журналістів та Мустафіна; виступили Сергій Лещенко і депутати.

 

Журналісти СТБ припустили, що конфлікт можна було б вирішити усередині каналу шляхом засідання редакційної ради. Але, за їх словами, Володимир Бородянський сказав, що конфліктні ситуації він вирішуватиме сам.

 

Після цього депутат Юрій Стець закликав пана Бородянського більше дослухатись до своїх підлеглих: «Якби на каналі регулярно працювала редакційна рада, і керівник дослухався до профспілки, яка є на каналі, і якби відбувся діалог, то цього конфлікту не було б. Інакше такі історії з'являтимуться на каналі постійно».

 

Голова комітету Андрій Шевченко наголосив, що у інциденті на СТБ він бачить «конфлікт між буквою та духом закону»: «Політична сила використала кілька методів щодо доведення своєї правоти: Партія регіонів виклала на сайті заяву, Олена Бондаренко зробила дзвінок. Але усе це не є протизаконним».

 

Комітет має намір передати стенограму та матеріали сьогоднішнього засідання до Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ.

 

Нагадаємо, з джерел на каналі «Детектор медіа» стало відомо, що приводом для зняття сюжету 25 лютого з випуску новин о 18-й годині став дзвінок нардепа-регіонала Олени Бондаренко. Прес-служба Партії регіонів оприлюднила заяву, в якій звинуватила «один із загальнонаціональних каналів під умовною назвою "С ... Б"» у провокації та інсценуванні подій, які дискредитують владу. Журналісти каналу в розмові з ТК заперечили факти, викладені в заяві.

 

Згодом керівник інформаційної служби телеканалу СТБ Олексій Мустафін заперечив інформацію про те, що сюжет про обставини підготовки телепроекту «Розмова з країною» зняв з ефіру голова правління Володимир Бородянський, зауваживши, що сюжет зняв він особисто.

 

На підтримку журналістів СТБ виступив рух «Стоп цензурі!», закликавши політиків і топ-менеджмент припинити втручання в роботу ньюзруму.

 

 Як писала ТК, народний депутат, секретар парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації ВР Юрій Стець ініціюватиме розгляд питання про втручання в редакційну політику телеканалу СТБ на найближчому засіданні комітету, яке відбудеться 2 березня. А народний депутат, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк має намір звернутися до Тимчасової слідчої комісії з питань цензури щодо цього інциденту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13964
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Rroman
4809 дн. тому
У СТБ звичайно ж проблеми зі свободою слова. Та з поміж центральних(ті що мають покриття майже по всій Україні) цей пінчуковський канал ще найдемократичніший демократії). Принаймні журналісти там найкраще борються за своє право гворити правду. А от пану Стецю варто було б поглянути і на свій 5-й канал. Що там не знімають з ефіру сюжети чи снх???? І тиша, ну звичайно тільи колеги один одному розповідають. 5-й підіграє владі і в транслюванні президентського квазі спілкування з народом, а його продюсер-депутат, заради піару каже "Ай я яй" регіоналам які дзвонять на СТБ і самому Бородянському. Як тільки камери вимкнуться із Бондаренко вони будуть обговорювати тихо-мирно цей спектакль.......
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду