Ганна Герман: Я просила «Фразу» дотримуватися журналістських стандартів

26 Лютого 2011
17970
26 Лютого 2011
15:00

Ганна Герман: Я просила «Фразу» дотримуватися журналістських стандартів

17970
Ганна Герман: Я просила «Фразу» дотримуватися журналістських стандартів
Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман, коментуючи заяву «Фрази» про втручання в редакційну діяльність, зазначила ТК, що вона дійсно дзвонила до редакції цього сайту і говорила про дотримання журналістських стандартів. 
 
«Як і кожна людина, я маю право на захист. Прочитала на сайті “Фраза”, що я нібито коментую якісь речі, пов’язані зі вживанням слова “шлєпєр”. Я ніколи нічого подібного не говорила і нікому такого коментаря не давала. Потім десь у середині статті я прочитала, що це, виявляється, був анекдот. Але є певні журналістські стандарти і етика. Я справді подзвонила до “Фрази” і попросила їх поставити спочатку слово “анекдот”, а далі вже писати все, що вони хочуть. Бо будь-яка людина, відкривши цей матеріал і прочитавши цитату, підписану моїм прізвищем, буде впевнена, що я справді таке говорила. Дочитає вона до середини статті чи ні, невідомо», – сказала пані Герман.
 
За словами Ганни Герман, вона попросила поставити слово «анекдот» перед нібито її цитатою, інакше буде змушена звертатися до суду. «Бо я державний чиновник достатньо високого рангу і не можу собі дозволити, щоб мені приписували слова, яких я ніколи не говорила. Якщо йдеться про анекдот, то так і напишіть. Тепер вони пробують з того зробити, якусь історію тиску на пресу. Це жодним чином не є тиск на пресу, це елементарна вимога дотримання журналістських стандартів. Чи коли я належу до влади, то не маю права захищати себе і правду?», – запитала пані Герман. На її переконання журналісти мають дотримуватися професійних стандартів, а не працювати за законами чорного піару. 
 
Нагадаємо, інтернет-видання «Фраза» заявило, що змушене було відредагувати свою статтю на вимогу заступника глави Адміністрації президента Ганни Герман, яка погрожувала редакції судовим позовом. Про це йдеться у зверненні редакції, яке ТК передав керівник інтернет-холдингу «Фраза» Віталій Кустов.
 
Як ідеться в заяві редакції, 23 лютого Ганна Герман зателефонувала головному редактору «Фрази» Олександру Іванову з вимогою зняти або суттєво відредагувати матеріал під назвою «Украина для пэтэушников», посланный на три буквы министр, Янукович извиняется... и другие идиотизмы недели». На думку пані Герман, згаданий на початку статті політичний анекдот їй приписали як цитату.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17970
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду