detector.media
26.02.2011 15:00
Ганна Герман: Я просила «Фразу» дотримуватися журналістських стандартів
Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман, коментуючи заяву «Фрази» про втручання в редакційну діяльність, зазначила ТК, що вона дійсно дзвонила до редакції цього сайту і говорила про дотримання журналістських стандартів. 
 
«Як і кожна людина, я маю право на захист. Прочитала на сайті “Фраза”, що я нібито коментую якісь речі, пов’язані зі вживанням слова “шлєпєр”. Я ніколи нічого подібного не говорила і нікому такого коментаря не давала. Потім десь у середині статті я прочитала, що це, виявляється, був анекдот. Але є певні журналістські стандарти і етика. Я справді подзвонила до “Фрази” і попросила їх поставити спочатку слово “анекдот”, а далі вже писати все, що вони хочуть. Бо будь-яка людина, відкривши цей матеріал і прочитавши цитату, підписану моїм прізвищем, буде впевнена, що я справді таке говорила. Дочитає вона до середини статті чи ні, невідомо», – сказала пані Герман.
 
За словами Ганни Герман, вона попросила поставити слово «анекдот» перед нібито її цитатою, інакше буде змушена звертатися до суду. «Бо я державний чиновник достатньо високого рангу і не можу собі дозволити, щоб мені приписували слова, яких я ніколи не говорила. Якщо йдеться про анекдот, то так і напишіть. Тепер вони пробують з того зробити, якусь історію тиску на пресу. Це жодним чином не є тиск на пресу, це елементарна вимога дотримання журналістських стандартів. Чи коли я належу до влади, то не маю права захищати себе і правду?», – запитала пані Герман. На її переконання журналісти мають дотримуватися професійних стандартів, а не працювати за законами чорного піару. 
 
Нагадаємо, інтернет-видання «Фраза» заявило, що змушене було відредагувати свою статтю на вимогу заступника глави Адміністрації президента Ганни Герман, яка погрожувала редакції судовим позовом. Про це йдеться у зверненні редакції, яке ТК передав керівник інтернет-холдингу «Фраза» Віталій Кустов.
 
Як ідеться в заяві редакції, 23 лютого Ганна Герман зателефонувала головному редактору «Фрази» Олександру Іванову з вимогою зняти або суттєво відредагувати матеріал під назвою «Украина для пэтэушников», посланный на три буквы министр, Янукович извиняется... и другие идиотизмы недели». На думку пані Герман, згаданий на початку статті політичний анекдот їй приписали як цитату.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY