«Фраза» заявляє, що змушена була відредагувати статтю на вимогу Ганни Герман

25 Лютого 2011
29471
25 Лютого 2011
17:09

«Фраза» заявляє, що змушена була відредагувати статтю на вимогу Ганни Герман

29471
«Фраза» заявляє, що змушена була відредагувати статтю на вимогу Ганни Герман

Інтернет-видання «Фраза» заявляє, що змушене було відредагувати свою статтю на вимогу заступника глави Адміністрації президента Ганни Герман, яка погрожувала редакції судовим позовом. Про це йдеться у зверненні редакції, яке ТК передав керівник інтернет-холдингу «Фраза» Віталій Кустов.

 

Як ідеться в заяві редакції, 23 лютого об 11:15 Ганна Герман зателефонувала головному редактору «Фрази» Олександру Іванову з вимогою зняти або суттєво відкоригувати матеріал під назвою «Украина для пэтэушников», посланный на три буквы министр, Янукович извиняется... и другие идиотизмы недели». На думку пані Герман, згаданий на початку статті політичний анекдот був приписаною їй особисто цитатою.

 

Натомість редакція вважала, що абзац «Ганя Герман комментирует слово "шлепер", сказанное Януковичем: "Спочатку я вважала, що Віктор Федорович винайшов цей епітет в "Одеських усмішках" Бебеля. Але я недооцінювала нашого Президента. Насправді слово "шлепер" - щиро українське. Його можна знайти ще у Гулака-Артьомовського, автора чудової української поеми "Іліада"» є саме анекдотом, оскільки після нього йдуть слова: «...Это шутка, конечно. "Барбамбия кербуду"».

 

У виданні заявляють, що Ганна Герман погрожувала судовим переслідуванням «Фрази» та її головного редактора.

 

Зрештою, як можна побачити на сайті «Фрази», редакція додала на початку матеріалу слово «Анекдот». Також у тексті з'явилося уточнення, що текст додано заради пані Герман.

 

«Фраза» розцінює дзвінки до редакції як пряме втручання Адміністрації президента в діяльність незалежних ЗМІ, що ставить під загрозу існування свободи слова в Україні. Крім того, «Фраза» вважає неприпустимим прагнення чиновників судитися зі ЗМІ через анекдоти.

 

ТК сподівається отримати коментар Ганни Герман щодо цього випадку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29471
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олекс_Вл.
4830 дн. тому
"Фразе" - Воспользуйтесь замечанием пани Херман и предваряйте любой анекдот, в котором она фигурирует, фразой ОЧЕНЬ КРУПНЫМ ШРИФТОМ: НОВЫЙ АНЕКДОТ ПРО ГАНЮ ГЕРМАН!
гыгы
4830 дн. тому
Ганя, хватит уже прятаться под псевдонимами))))
хм
4830 дн. тому
а ,что ? В свободной и демократической Эвропе или в США "Фраза" вот взяла бы и так просто,без редактирования опубликовала бы собачий бред недоумка, считающего себя журналистом?При этом не стесняющегося писать откровенное гониво, ложь и клевету на первых лиц государства?! Предположу, что по первой части этого факта, владельцы издания вынуждены были бы его закрыть и вообще распродать весь свой бизнес, пытаясь хоть как-то расплатиться по искам за клевету и публично распространяемый бред, по второму же пункту (наклеп на перших осіб), боюсь, что одной только финансовой стороной это дело бы не закончилось...Но это - там, в демократических странах. В "недемократичной" же Украине с якобы тоталитарным режимом, издание продолжает,вместо того, чтобы уже подыскивать себе адвокатов, продолжает огрызаться, писать бред и тискать злобные статейки на "телекритике", а ненавистная АП вместе с Герман при этом еще хоть как-то пытаются оправдываться за свои вполне справедливые действия. Хотя итак понятно: в издании "Фраза" - редактор - даун и конченный алкаш и свою работу не выполняет, а журналистов подобрали в толпе дешевых бездарных барыг с очередной тусовки на майдане. Вот и приходится Анне Герман заниматься еще и не свойственной ей работой - редактированием бреда даунов из "Фразы", поскольку ей, как патриоту, стыдно, что в стране даже в издания, претендующие хоть на что-то, не могут нанять на работу нормальных и грамотных журналистов, а свою халатность и тупость такие "издания" демонстрируют на весь мир, возводя это в ранг величия и позоря не только самих себя, но и всю страну!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду