detector.media
25.02.2011 17:09
«Фраза» заявляє, що змушена була відредагувати статтю на вимогу Ганни Герман

Інтернет-видання «Фраза» заявляє, що змушене було відредагувати свою статтю на вимогу заступника глави Адміністрації президента Ганни Герман, яка погрожувала редакції судовим позовом. Про це йдеться у зверненні редакції, яке ТК передав керівник інтернет-холдингу «Фраза» Віталій Кустов.

 

Як ідеться в заяві редакції, 23 лютого об 11:15 Ганна Герман зателефонувала головному редактору «Фрази» Олександру Іванову з вимогою зняти або суттєво відкоригувати матеріал під назвою «Украина для пэтэушников», посланный на три буквы министр, Янукович извиняется... и другие идиотизмы недели». На думку пані Герман, згаданий на початку статті політичний анекдот був приписаною їй особисто цитатою.

 

Натомість редакція вважала, що абзац «Ганя Герман комментирует слово "шлепер", сказанное Януковичем: "Спочатку я вважала, що Віктор Федорович винайшов цей епітет в "Одеських усмішках" Бебеля. Але я недооцінювала нашого Президента. Насправді слово "шлепер" - щиро українське. Його можна знайти ще у Гулака-Артьомовського, автора чудової української поеми "Іліада"» є саме анекдотом, оскільки після нього йдуть слова: «...Это шутка, конечно. "Барбамбия кербуду"».

 

У виданні заявляють, що Ганна Герман погрожувала судовим переслідуванням «Фрази» та її головного редактора.

 

Зрештою, як можна побачити на сайті «Фрази», редакція додала на початку матеріалу слово «Анекдот». Також у тексті з'явилося уточнення, що текст додано заради пані Герман.

 

«Фраза» розцінює дзвінки до редакції як пряме втручання Адміністрації президента в діяльність незалежних ЗМІ, що ставить під загрозу існування свободи слова в Україні. Крім того, «Фраза» вважає неприпустимим прагнення чиновників судитися зі ЗМІ через анекдоти.

 

ТК сподівається отримати коментар Ганни Герман щодо цього випадку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY