1 березня на КДР ТРК стартує «Вечірня казка» з Аллою Мігай

24 Лютого 2011
8813
24 Лютого 2011
15:26

1 березня на КДР ТРК стартує «Вечірня казка» з Аллою Мігай

8813
1 березня на КДР ТРК стартує «Вечірня казка» з Аллою Мігай

Із 1 березня в ефірі Київської державної регіональної ТРК о 21.00 стартує авторська програма Алли Мігай «Вечірня казка». Дитяча програма йтиме по буднях протягом 10 хвилин. Про це повідомила особисто пані Мігай на прес-конференції 24 лютого.

 

За словами автора, «Вечірня казка» йтиме по черзі у трьох форматах. Перший - коли автор програми розповідатиме дітям казку під музичний супровід разом з казковими героями-ляльками: єнотом Мунею та вороною Варварою, а на завершення даватиме глядачам невелике домашнє завдання, наприклад, намалювати малюнок. Другий - коли популярна людина розповідатиме казку свого дитинства і співатиме колискову. Третій формат - коли маленькі діти (глядачі програми) розповідатимуть казки, читатимуть вірші і співатимуть колискові.

 

У програмі звучатимуть різноманітні казки: від «Колобка» до сучасних. Окрім цього, глядачам показуватимуть короткий мультфільм.

 

Також автори проекту планують максимально наповнювати програму музикою. Зокрема, записано вже кілька колискових, які в живому виконанні були продемонстровані під час прес-конференції. Першою прозвучала колискова діда Панаса «Рученки-ніженьки, лагідні очі», яку переспівав по-новому народний артист України Олександр Василенко. Також прозвучали нові колискові «Вітерець» та «Хиталочка-гойдалочка» у виконанні дитячого ансамблю «Зернятко». Окрім цих пісень, глядачі «Вечірньої казки» матимуть змогу почути вже відому колискову «Сонько-дрімко».

 

Наразі програму роблять усього двоє фахівців: Алла Мігай та режисер Таміла Караєва. Частину декорацій для програми пані Мігай забрала з Першого національного, де вона до 2007 року вела «Вечірню казку». «Єгор Бенкендорф віддав нам п\'ять будиночків з декорації, а частину залишив для дитячого "Євробачення", пообіцявши віддати їх згодом», - сказала Алла Мігай.

 

Генеральний директор КДР ТРК Олександр Савенко зазначив, що дуже радий, що «Вечірня казка» повертається на Хрещатик, 26. «Без дитячої казки неможливо уявити українське телебачення. У гонитві за прибутками національні телеканали зовсім забули про дітей», - сказав Савенко.

 

Алла Мігай пообіцяла найближчим часом запустити сайт «Вечірньої казки», а поки що викладатиме випуски програми на особистому сайті migai.kiev.ua та на своїй сторінці у фейсбуку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8813
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
УПС!
4817 дн. тому
От село неасфальтоване! Це Київська Державна ТелеРадіоКомпанія! Там же було написано - Хрещатик, 26! Хоча, вам це, мабуть, вже нічого не говорить...
емм
4817 дн. тому
а що таке КДТРК?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду