detector.media
24.02.2011 15:26
1 березня на КДР ТРК стартує «Вечірня казка» з Аллою Мігай

Із 1 березня в ефірі Київської державної регіональної ТРК о 21.00 стартує авторська програма Алли Мігай «Вечірня казка». Дитяча програма йтиме по буднях протягом 10 хвилин. Про це повідомила особисто пані Мігай на прес-конференції 24 лютого.

 

За словами автора, «Вечірня казка» йтиме по черзі у трьох форматах. Перший - коли автор програми розповідатиме дітям казку під музичний супровід разом з казковими героями-ляльками: єнотом Мунею та вороною Варварою, а на завершення даватиме глядачам невелике домашнє завдання, наприклад, намалювати малюнок. Другий - коли популярна людина розповідатиме казку свого дитинства і співатиме колискову. Третій формат - коли маленькі діти (глядачі програми) розповідатимуть казки, читатимуть вірші і співатимуть колискові.

 

У програмі звучатимуть різноманітні казки: від «Колобка» до сучасних. Окрім цього, глядачам показуватимуть короткий мультфільм.

 

Також автори проекту планують максимально наповнювати програму музикою. Зокрема, записано вже кілька колискових, які в живому виконанні були продемонстровані під час прес-конференції. Першою прозвучала колискова діда Панаса «Рученки-ніженьки, лагідні очі», яку переспівав по-новому народний артист України Олександр Василенко. Також прозвучали нові колискові «Вітерець» та «Хиталочка-гойдалочка» у виконанні дитячого ансамблю «Зернятко». Окрім цих пісень, глядачі «Вечірньої казки» матимуть змогу почути вже відому колискову «Сонько-дрімко».

 

Наразі програму роблять усього двоє фахівців: Алла Мігай та режисер Таміла Караєва. Частину декорацій для програми пані Мігай забрала з Першого національного, де вона до 2007 року вела «Вечірню казку». «Єгор Бенкендорф віддав нам п\'ять будиночків з декорації, а частину залишив для дитячого "Євробачення", пообіцявши віддати їх згодом», - сказала Алла Мігай.

 

Генеральний директор КДР ТРК Олександр Савенко зазначив, що дуже радий, що «Вечірня казка» повертається на Хрещатик, 26. «Без дитячої казки неможливо уявити українське телебачення. У гонитві за прибутками національні телеканали зовсім забули про дітей», - сказав Савенко.

 

Алла Мігай пообіцяла найближчим часом запустити сайт «Вечірньої казки», а поки що викладатиме випуски програми на особистому сайті migai.kiev.ua та на своїй сторінці у фейсбуку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY