Оксана Білозір хоче вточнити термін «національний аудіовізуальний продукт»

22 Лютого 2011
20541
22 Лютого 2011
17:51

Оксана Білозір хоче вточнити термін «національний аудіовізуальний продукт»

20541
Оксана Білозір хоче вточнити термін «національний аудіовізуальний продукт»

Народний депутат Оксана Білозір пропонує вважати національним аудіовізуальним продуктом такий, що створений державною та мовами національних меншин. Про це йдеться у законопроект № 8142 «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо уточнення терміну «національний аудіовізуальний продукт», який вона зареєструвала 21 лютого.

 

На думку автора, телерадіомовлення є однією зі сфер суспільного життя, в яких мова відіграє важливе значення. А держава має сприяти тому, щоб кожен громадянин України міг задовольняти свої потреби в перегляді телепрограм чи прослуховуванні радіопрограми мовою, яку він обирає.

 

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що метою внесення змін до статті 1 закону «Про телебачення і радіомовлення» є уточнення терміну «національний аудіовізуальний продукт». Використання цього терміну в чинній редакції дозволяє зараховувати до нього продукт, створений фізичними та юридичними особами України будь-якою мовою.

 

Внесення змін зобов'яже, щоб під визначення «національний аудіовізуальний продукт» підпадали програми, фільми та аудіовізуальні твори, створені лише державною мовою та мовами національних меншин.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20541
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кокотюха
4820 дн. тому
уточнення: створений в Україні її громадянами.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду