detector.media
22.02.2011 17:51
Оксана Білозір хоче вточнити термін «національний аудіовізуальний продукт»

Народний депутат Оксана Білозір пропонує вважати національним аудіовізуальним продуктом такий, що створений державною та мовами національних меншин. Про це йдеться у законопроект № 8142 «Про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо уточнення терміну «національний аудіовізуальний продукт», який вона зареєструвала 21 лютого.

 

На думку автора, телерадіомовлення є однією зі сфер суспільного життя, в яких мова відіграє важливе значення. А держава має сприяти тому, щоб кожен громадянин України міг задовольняти свої потреби в перегляді телепрограм чи прослуховуванні радіопрограми мовою, яку він обирає.

 

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що метою внесення змін до статті 1 закону «Про телебачення і радіомовлення» є уточнення терміну «національний аудіовізуальний продукт». Використання цього терміну в чинній редакції дозволяє зараховувати до нього продукт, створений фізичними та юридичними особами України будь-якою мовою.

 

Внесення змін зобов'яже, щоб під визначення «національний аудіовізуальний продукт» підпадали програми, фільми та аудіовізуальні твори, створені лише державною мовою та мовами національних меншин.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY