Генпрокуратура стежитиме за належним фінансуванням державних і комунальних ЗМІ

22 Лютого 2011
24581
22 Лютого 2011
15:55

Генпрокуратура стежитиме за належним фінансуванням державних і комунальних ЗМІ

24581
Генпрокуратура стежитиме за належним фінансуванням державних і комунальних ЗМІ

Керівництво Генеральної прокуратури України зобов'язало прокурорів активізувати діяльність щодо захисту прав представників ЗМІ, пов'язаних із виконанням ними професійних обов'язків.

 

Відповідний лист керівництва ГПУ отримали прокурори АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя, військові прокурори регіонів та Військово-морських сил України, повідомляє прес-служба ГПУ.

 

Зокрема, прокурори мають стежити за належним фінансуванням державних і комунальних ЗМІ. Їм наказали звернути особливу увагу на виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування закону «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» щодо належного бюджетного фінансування засобів масової інформації, а також закону «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» щодо виділення коштів на висвітлення, укладання змі ЗМІ відповідних угод тощо.

 

Про найбільш суттєві порушення законодавства та реакцію на них прокурори мають невідкладно повідомляти керівництво ГПУ.

 

Такою стала реакція Генпрокуратури на звернення голови Національної спілки журналістів України Ігоря Лубченка, який висловлює стурбованість ситуацією, що склалася стосовно фінансового та матеріального забезпечення деяких державних і комунальних ЗМІ.

 

Як писала ТК, Національна спілка журналістів заявила про тиск влади на ЗМІ та журналістів, зокрема навела приклади втручання керівників обласних рад у діяльність ЗМІ.

 

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман пообіцяла перевірити всі факти тиску на ЗМІ і вжити відповідні заходи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24581
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду