Скорочені радіопідрозділи BBC World Service запрацюють - за надзвичайних обставин

17 Лютого 2011
13829
17 Лютого 2011
16:16

Скорочені радіопідрозділи BBC World Service запрацюють - за надзвичайних обставин

13829
Скорочені радіопідрозділи BBC World Service запрацюють - за надзвичайних обставин

Британська газета The Guardian отримала текст електронного листа керівника BBC World Service Пітера Хоррокса до працівників корпорації з планами повертати радіопотужності у країни, де мовлення скорочується, за умов, якщо в країні відбуваються важливі події. Зокрема, такі, як революція в Єгипті.

 

Хоррокс написав листа, реагуючи на питання щодо закриття у найближчі тижні BBC Arabic service, яка має понад 400 тисяч слухачів в одному лише Єгипті, і яка не висвітлюватиме з місця подій останню хвилю революцій в ісламських країнах. За словами медіаменеджера, у надзвичайних випадках корпорація відновлюватиме радіомовлення в таких країнах, але не витрачаючи на це зайвих коштів - триматиметься в межах урізаного бюджету.

 

В листі Пітер Хоррокс також називає дати закриття деяких бюро, зокрема, наприкінці лютого попрощаються з передачами з Сербії, Албанії та португаломовним радіо, яке транслює програми на Африку. Російська служба піде з ефіру 25 березня, як і китайська. 26 та 27 березня замовкнуть голоси корпорації з Азербайджану, Киргизстану, В'єтнаму, Непалу та Індії.

 

Дати завершення роботи української служби BBC не названо.

 

Нагадаємо, у січні корпорація оголосила про закриття бюро у низці країн та скорочення штату через урізання видатків (ВВС фінансується за державні кошти Великобританії, отримані, зокрема, як податок із власників телевізорів).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду