В Болгарії підірвали опозиційну газету

14 Лютого 2011
23866
14 Лютого 2011
13:46

В Болгарії підірвали опозиційну газету

23866
В Болгарії підірвали опозиційну газету

Сьогодні близько шостої ранку біля офісу тижневика Galeria у Софії вибухнула бомба, повідомляє The Guardian. Жертв і постраждалих немає.

 

У січні газета опублікувала низку матеріалів, що спричинили «Тейпгейт». Серед них - розшифровки телефонних розмов посадовців з уряду Бойко Борисова щодо захисту деяких компаній від податкових перевірок.

 

Власником газети вважають Алексєя Петрова, колишнього таємного агента болгарської спецслужби DANS. Рік тому його заарештували, підозрювали у зв'язках з організованою злочинністю, але пізніше формулювання звинувачень пом'якшили.  

 

Плівки з розмовами, автентичність яких залишається під знаком питання, могли бути «злиті» або DANS, або Міністерством внутрішніх справ Болгарії.

 

Головний редактор Galeria Крістіна Патрашкова заявила, що вибух був спробою знищити тижневик.  Водночас прем'єр Бойко Борисов натякнув, що бомба могла бути піар-ходом самої газети.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду