У Китаї скоротять сцени куріння у фільмах і телесеріалах

14 Лютого 2011
19142
14 Лютого 2011
11:36

У Китаї скоротять сцени куріння у фільмах і телесеріалах

19142
У Китаї скоротять сцени куріння у фільмах і телесеріалах

Держкомітет у справах радіо, кінематографії та телебачення Китаю видав циркуляр, який вимагає від виробників скоротити кількість і тривалість сцен куріння у фільмах і телесеріалах. Рішення прийняли після критики Всесвітньої організації охорони здоров'я - КНР підписав рамкову конвенцію про боротьбу з курінням ще 5 років тому, але не в усьому дотримується її, пише Укрінформ.

 

Як зазначається у документі, опублікованому на сайті Держкомітету, «часті сцени, в яких герої фільмів і серіалів курять, не узгоджуються з прагненням Китаю боротися з тютюнопалінням та дезорієнтують глядачів, особливо молодь».

 

Циркуляр повністю забороняє демонструвати на телеекрані сцени, де сигарета опиняється у руках неповнолітніх, а також будь-які матеріали, в яких видно бренди тютюнової продукції. Епізоди ж, де курять дорослі, рекомендується звести до мінімуму.

 

Стежити за виконанням нових вимог повинні будуть телецензори.

 

Згідно з даними соцопитування,  що його наводить Китайське радіо, з 11 тис. учнів середніх шкіл 32,87% вперше спробували смак сигарет, наслідуючи акторів телевізійних драм.

 

Відповідно до конвенції ВООЗ, Китай зобов'язався запровадити до 9 січня 2011 року повну заборону куріння у закритих громадських приміщеннях і на робочих місцях. Проте  наразі в країні не прийнято жодного державного документа, що забороняє тютюнопаління.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19142
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду