УТР починає оптимізацію штату

9 Лютого 2011
17230
9 Лютого 2011
18:06

УТР починає оптимізацію штату

17230
УТР починає оптимізацію штату

Керівництво Всесвітньої служби «Українське телебачення і радіомовлення» (УТР) ухвалило рішення оптимізувати штатну чисельність працівників телекомпанії. Про це офіційно колектив повідомили під час однієї з останніх апаратних нарад. Цю інформацію ТК підтвердив віце-президент УТР Володимир Земляний.

 

Загалом у телерадіокомпанії працює понад 200 осіб. Скільки працівників скоротять, наразі невідомо, оскільки остаточне рішення ще не ухвалене.

 

За словами пана Земляного, вимогу оптимізувати штат телерадіокомпанії поставили на двох останніх колегіях Держкомтелерадіо, де розглядали питання УТР, що оформлені відповідними наказами голови Держкомтелерадіо. Однак на виплату передбачених законом компенсацій при скороченні персоналу бюджетом кошти не зарезервовані.

 

Тому поки що в телекомпанії опрацьовують різні варіанти оптимізації. Наприклад, перевести частину працівників на угоду або змінити штатний розпис, розукрупнивши підрозділи, з творчих об\'єднань зробити головні редакції, а головні редакції перетворити на редакції і відділи. «Таким чином ми збережемо колектив. Сподіваюся працівники нас зрозуміють», - говорить пан Земляний.

 

Оптимізація зумовлена новими завданнями, поставленими перед УТР: збільшенням мовлення іноземними мовами майже в 12 разів, створенням нових програм, орієнтованих на іноземних глядачів, зростанням вимог до якості телепродукції. «Критерій для всіх один - здатність у нових умовах ефективно працювати», - наголосив віце-президент УТР.

 

«Звичайно, серйозно на цей процес впливає обмеженість фінансування. Так, третій рік бюджетом не передбачені видатки на відрядження творчих груп, немає коштів на технічне оснащення, обмаль коштів на оплату транспорту чи на закупівлю телепродукції. Всі зйомки у Києві доводиться завершувати до 18.00, а в суботу і неділю, взагалі, від них відмовитися. Отже зрозуміло, необхідно оптимізувати усі видатки, зокрема, і зарплату», - пояснив Володимир Земляний причини оптимізації.

 

За словами голови профспілки працівників УТР Петра Марчука, профкому відомо про можливе скорочення, однак адміністрація ще не ухвалила рішення. Втім, голова профкому зауважив, що профспілки боротимуться за права колективу: «Керівники УТР і Держкомтелерадіо повинні зрозуміти: у нас і так зросло навантаження на кожного працівника. Замість чотирьох годин телепродукції власного виробництва у нинішньому році маємо державне замовлення на вісім годин. Тобто істотно погіршилися умови праці. А коли внаслідок штатної реорганізації зменшиться кількість працівників, що насамперед буде порушувати нормативи праці, встановлені законом, а відповідно і розцінки за виконану роботу, то значить зменшиться і заробітна плата. За таких умов члени профспілки будуть просто вимушені вдатися до активних дій».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду