detector.media
09.02.2011 15:29
Шустер обійшовся НТКУ в 12 гривень, а 20 серій «Сусідів» каналу майже «подарували»

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф щомісяця на сайті Першого каналу розміщуватиме відкритий фінансовий звіт про витрати НТКУ.

 

Звіт з\'явиться на сайті з наступного тижня. В ньому буде подано інформацію про те, які програми, запущені Першим каналом, фінансовано з державного бюджету, а які ні, тощо.

 

«У звіті буде зазначено, скільки грошей видали, куди ці гроші витрачено. І це дозволить зробити цю інформацію відкритою та публічною. Щоб не було різних спекуляцій. Наприклад, щодо проекту "Золотий гусак", що нібито Єгор Бенкендорф витрачає на цей проект державні кошти. Але на нього не витрачено ані копійки державних коштів! Але при цьому той же Ноябрьов приносить каналу при розподілі спонсорських коштів близько 50 тисяч гривень. Приміром, як я вже говорив, на "Шустер live" не витрачено ні копійки з держбюджету, а за угодою з комерційних грошей на цей рік на програму витрачається 12 гривень», - зазначив Єгор Бенкендорф.

 

Під кожним звітом він планує робити табличку, в якій можна буде порівняти вартість, приміром, одного епізоду серіалу на великих комерційних каналах і продукції на Першому національному: «Одна серія такого серіалу коштує 25 тисяч доларів, або хороший художній фільм - 50 тисяч доларів. І якби в мене було 50 тисяч доларів на виробництво чи на контент на місяць, я би такого жару завдав комерційним каналам».

 

За словами пана Бенкендорфа, на сьогодні всі проекти Першого запускаються завдяки спонсорським коштам та контактній базі. «Мені дав Prima film, 20 серій "Сусідів" за 100 гривень. А якщо зважати на їхню комерційну ціну, то фактично мені  подарували 300 тисяч доларів. Тепер ми зробили перерву по цьому проекту, і якщо знайдемо спонсорів - відновимо вихід. А показники по цьому проекту були не менше 5%», - сказав пан Бенкендорф.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY