У Росії затримали польських журналістів

7 Лютого 2011
17853
7 Лютого 2011
11:10

У Росії затримали польських журналістів

17853
У Росії затримали польських журналістів

Двоє журналістів видання Nasz Dzennik були затримані в Росії під час збирання інформації про трагедію польського літака в Смоленську. Про це йдеться у повідомленні на сайті видання.

 

5 січня журналіст Піотр Фальковський та фотограф Марек Боравський перебували неподалік від розташування Командування військ протиповітряної оборони у селищі Сєвєрний під Москвою. За редакційним завданням видання, афілійованого з Radio Maryja, вони шукали секретний об'єкт «Логіка», який брав участь у координації польоту загиблого літака. Напередодні вони намагались домовитись про інтерв'ю з авторами експертизи крові одного з загиблих у літаку, генерала Анджея Бласіка.

 

«Жодних позначок, які свідчили б про те, що на цій території заборонено перебувати, там не було, - цитує видання Фальковського. - Але, коли я запитав одного з перехожих військових дорогу, він сказав мені, що ми не маємо права там бути». Журналістів зауважив армійський генерал, який спокійно розмовляв із ними аж до прибуття прокурора та співробітників спецслужб.  

 

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії утримували польських журналістів понад п'ять годин, після чого звільнили, знищивши весь відзнятий матеріал. Як розповідає Фальковський, в очікуванні приїзду ФСБ людина, яка прибула на місце раніше й представилась прокурором, обмінялась із ним думками про трагедію в Смоленську, іронічно зазначивши, що поляки «не змогли вберегти свого президента».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17853
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду