ICTV пропонує рекламодавцям безкоштовне тестування роликів

2 Лютого 2011
10752
2 Лютого 2011
15:51

ICTV пропонує рекламодавцям безкоштовне тестування роликів

10752
ICTV пропонує рекламодавцям безкоштовне тестування роликів

Телеканал ICTV запускає послугу тестування рекламних роликів на предмет їхнього позитивного чи негативного сприйняття глядачами.  Про це «Телекритиці» розповів керівник департаменту маркетингу, комунікацій та аудиторій телеканалу Орест Білоскурський.

 

Технологія тестування - DART (Direct Audience Reaction Testing). Вона полягає в тому, що глядачі за допомогою спеціального приладу (потенціометру) щомиті фіксують своє ставлення до того, що їм показують. Отримувані дані обробляються спеціальною програмою та виводяться на екран комп\'ютера у вигляді графіку, де кожна крива відображає зміну емоцій певної цільової аудиторії (жінки, чоловіки, різні вікові групи тощо).  На даному етапі департамент маркетингу ICTV вивчає рефлексії респондентів у вікових групах «чоловіки 20-50» та «жінки 20-50».

 

Подібна технологія вже використовується на українському ТБ у політичних програмах, де схожі прилади фіксують реакцію аудиторії в студії.  

 

На думку керівника відділу якісницьких досліджень ICTV Юрія Погорілого, для рекламних роликів, чиє завдання - вплинути на глядача протягом кількох секунд, замір імпульсивної реакції є достатньо промовистим. Отримані дані можуть бути дуже близькими до показників реального телеперегляду. Тоді як для аналізу складнішого та довшого відео (програм тощо) потрібні фокус-групи та глибинні інтерв\'ю.

 

За словами Ореста Білоскурського, ICTV готовий тестувати ролики безкоштовно. Вигода каналу полягає в тому, щоб  до появи ролика в ротації зрозуміти, як його сприйме глядач. Та, можливо, дати певні рекомендації виробникам.  Найкращі з точки зору схвалення глядачами ролики ставитимуть на перші позиції в рекламних блоках.  Мета - якомога довше «не відпускати» глядача з каналу та, відповідно, збільшити рейтинг перегляду реклами.

 

Протягом однієї сесії в тестуванні братимуть участь близько 100 осіб. Наразі - з Києва, але в подальшому, за словами керівника відділу медіапланування та медіакомунікацій ICTV Андрія Карпінського, за потреби можливе залучення мешканців інших регіонів України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10752
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Rita
4845 дн. тому
тестирование восприятия роликов уже давно делает Kwendi и судя по всему - делает хорошо и за адекватные деньги
Смотрю и улыбаюсь
4847 дн. тому
При всем уважении к айситиви, слово "чушь" кажется самым подходящим. Когда это телеканалы делали подарки рекламодателям? Тестирование рекламы само по себе дело очень неглупое, но все написанное выглядит безумной фантазией о "специальном приборе", данные от которого обрабатывает "специальная программа". Я уже молчу про рекрут респондентов - все прекрасно помнят какая "соцвыборка" была у Шустера например. Интересно, поведется кто-то?
!!!!!!!!!!!!!
4848 дн. тому
Социология - убийца креатива! Самое страшное, что Беловкурский сам верит во всю эту чушь! Люди же не рефлекторно нажимают эту кнопочку... Они хотят казаться лучше, умнее...Интересно, как Орест относится к нейро-брендингу Мартина Линдстрома, который уже проник в мозг современного потребителя в попытке узнать, что же на самом деле думает человек, когда говорит "да"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду