Російські театри представлять п’єси Анни Яблонської, загиблої в Домодєдово

28 Січня 2011
21916
28 Січня 2011
20:14

Російські театри представлять п’єси Анни Яблонської, загиблої в Домодєдово

21916
Російські театри представлять п’єси Анни Яблонської, загиблої в Домодєдово

3 лютого російський Театр читань спільно з конкурсом «Прем'єра PRO» представить читання п'єси «Монологи» української драматурга, поетеси і журналістки Анни Яблонської. Про це під час програми «Шустер live» в ефірі Першого національного повідомила режисер і драматург Ольга Лисак (РФ).

 

Як писала ТК, 24 січня Анна Яблонська (справжнє ім'я - Ганна Машутіна) загинула під час теракту в московському аеропорту Домодєдово. До Москви вона прибула, щоб отримати премію журналу «Искусство кино». Її п'єса «Язичники» перемогла в Конкурсі кіносценаріїв «Особиста справа - 2010».

 

Пані Лисак зауважила, що у неї склалося враження, що у Росії Анна Яблонська відома більше, ніж в Україні. Вона висловила жаль, що драматург пішла з життя у юному віці і на етапі злету. Присутні у студії «Шустер live» вшанували пам'ять Анни Яблонської.

 

За даними ЗМІ, відразу кілька російських театрів оголосили про наміри поставити п'єси за творами українського драматурга. Зокрема, 10 і 11 лютого на сцені пермського театру «Сцена-Молот» ставитимуть п'єсу «Где-то и около». Нині вона йде у театрах «Практика» (Москва) та «Парафраз» (Глазов). Спектакль за п'єсою «Чацкий - камчацкий» планує ставити Челябінський театр «Манекен».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21916
Читайте також
14.01.2012 16:44
Марія Гудима, «Дзеркало тижня. Україна»
27 291
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду