УДЦР уже рік не видає дозволів на експлуатацію передавачів аналогового телебачення

26 Січня 2011
17525
26 Січня 2011
21:27

УДЦР уже рік не видає дозволів на експлуатацію передавачів аналогового телебачення

17525
УДЦР уже рік не видає дозволів на експлуатацію передавачів аналогового телебачення

Український державний центр радіочастот уже рік не видає дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів (РЕЗ - передавачів) аналогового телевізійного мовлення - з 1 січня 2010 року, коли настав мораторій на розподіл аналогового частотного ресурсу. Про це в суді під час розгляду так званої «частотної справи» повідомив начальник юридичного відділу УДЦР Володимир Автанділов.

 

За його словами, УДЦР видає дозволи на експлуатацію передавачів тільки за ліцензіями мовників, виданими до 1 січня 2010 року.

 

Відтак, навіть якби конкурс, результати якого були підбиті 27 січня 2010 року, не був оскаржений у суді, його переможці (а найбільше частот тоді здобули ТВі і 5 канал) не змогли б отримати дозволи на експлуатацію РЕЗ, які за законом «Про радіочастотний ресурс України» є обов'язковими для всіх користувачів радіочастотного ресурсу. Наявність дозволів у мовників контролює під час планових і позапланових перевірок Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Із цих міркувань УДЦР у суді заперечував проти задоволення касаційних скарг ТВі і 5-го каналу.

 

Нагадаємо, відповідно до Плану використання радіочастотного ресурсу України, присвоєння радіочастот засобам аналогового телевізійного мовлення з потужністю випромінювання понад 100 Вт припинилося з 1 червня 2006 року, до 100 Вт - з 1 січня 2007 року, а до 10 Вт - з 1 січня 2010 року. А після впровадження в цих смугах частот цифрового телевізійного мовлення викорисатння РЕЗ аналогового телевізійного мовлення припиняється.

 

Незважаючи на мораторій на розподіл аналогового частотного ресурсу, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення наприкінці 2010 року оголосила два конкурси (22 грудня і 30 грудня), на які виставлено загалом 13 телевізійних частот або вільних відрізків мовлення на них, зокрема і 30 ТВК у Києві, на якій раніше мовила ТРК «Київ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17525
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду