detector.media
26.01.2011 21:27
УДЦР уже рік не видає дозволів на експлуатацію передавачів аналогового телебачення

Український державний центр радіочастот уже рік не видає дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів (РЕЗ - передавачів) аналогового телевізійного мовлення - з 1 січня 2010 року, коли настав мораторій на розподіл аналогового частотного ресурсу. Про це в суді під час розгляду так званої «частотної справи» повідомив начальник юридичного відділу УДЦР Володимир Автанділов.

 

За його словами, УДЦР видає дозволи на експлуатацію передавачів тільки за ліцензіями мовників, виданими до 1 січня 2010 року.

 

Відтак, навіть якби конкурс, результати якого були підбиті 27 січня 2010 року, не був оскаржений у суді, його переможці (а найбільше частот тоді здобули ТВі і 5 канал) не змогли б отримати дозволи на експлуатацію РЕЗ, які за законом «Про радіочастотний ресурс України» є обов'язковими для всіх користувачів радіочастотного ресурсу. Наявність дозволів у мовників контролює під час планових і позапланових перевірок Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Із цих міркувань УДЦР у суді заперечував проти задоволення касаційних скарг ТВі і 5-го каналу.

 

Нагадаємо, відповідно до Плану використання радіочастотного ресурсу України, присвоєння радіочастот засобам аналогового телевізійного мовлення з потужністю випромінювання понад 100 Вт припинилося з 1 червня 2006 року, до 100 Вт - з 1 січня 2007 року, а до 10 Вт - з 1 січня 2010 року. А після впровадження в цих смугах частот цифрового телевізійного мовлення викорисатння РЕЗ аналогового телевізійного мовлення припиняється.

 

Незважаючи на мораторій на розподіл аналогового частотного ресурсу, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення наприкінці 2010 року оголосила два конкурси (22 грудня і 30 грудня), на які виставлено загалом 13 телевізійних частот або вільних відрізків мовлення на них, зокрема і 30 ТВК у Києві, на якій раніше мовила ТРК «Київ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY