КМДА обіцяє не закривати кінотеатрів «Росія», «Ленінград» та «Лейпциг»

25 Січня 2011
16639
25 Січня 2011
16:45

КМДА обіцяє не закривати кінотеатрів «Росія», «Ленінград» та «Лейпциг»

16639
КМДА обіцяє не закривати кінотеатрів «Росія», «Ленінград» та «Лейпциг»

Київські кінотеатри «Росія», «Ленінград» та «Лейпциг» залишаться в комунальній власності міста, повідомляє інформагентство «Інтерфакс-Україна». За словами начальника головного управління культури Київської міськдержадміністрації Світлани Зоріної, ці заклади не буде продано.

 

Раніше ЗМІ опублікували інформацію про те, що три зазначені кінотеатри може бути закрито, а їхніх керівників - звільнено. Однак пані Зоріна запевнила, що це не відповідає дійсності: «Кінотеатри, які працюють та забезпечують культурні потреби мешканців міста, ніхто продавати не збирається. У програмі приватизації їх немає». Вона пояснила, що в директорів «Росії», «Ленінграду» та «Лейпцигу», яких було призначено на ці посади 5 років тому, закінчилися дії контрактів. Однак «закінчення контракту керівника не означає закриття чи продаж підприємства», - нагадала пані Зоріна.

 

Головне управління культури завчасно попередило директорів кінотеатрів «Росія», «Ленінград», «Лейпциг» про подальше звільнення у зв'язку із закінчення термінів дії їхніх контрактів. До призначення в установленому законом порядку їм запропонували роботу на умовах тимчасового виконання обов'язків. За інформацією КМДА, на зустріч для вирішення організаційних питань, призначену на 20 січня 2011 року, директори не з'явилися.

 

Раніше Київська міська державна адміністрація підготувала та подала на розгляд депутатів Київради проект Програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2011-2012 роки. За його умовами, «об'єкти», в яких розташовано бібліотеки, музеї та інші культурні заклади, не приватизуватимуть.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16639
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду