Рівненська ОДТРК запускає телепроект «Азбука смаку» про старовинні поліські страви

21 Січня 2011
19827
21 Січня 2011
12:46

Рівненська ОДТРК запускає телепроект «Азбука смаку» про старовинні поліські страви

19827
Рівненська ОДТРК запускає телепроект «Азбука смаку» про старовинні поліські страви

Рівненська обласна державна телерадіокомпанія (телеканал РТБ) запускає нову кулінарну програму «Азбука смаку» про старовинні страви поліської кухні. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Прем'єра проекту відбудеться 21 січня о 21.30, а повтор вийде в ефір 22 січня о 10.00 та о 21.30. Автор програми - Олена Красова.

 

«У програмі глядач не лише знайде забуті і сучасні рецепти рівненської, поліської кухні, а й побачить, як готували страви наші прабабусі і чим при цьому користувалися. Більше того, кожен, хто вміє готувати страви за давно забутими рецептами, зможе й сам стати героєм програми», - йдеться в повідомленні.

 

За словами генерального директора Рівненської ОДТРК Андрія Велесика, «Азбука смаку» відрізняється від інших кулінарних шоу, тому що в програмі йдеться про відродження секретів приготування автентичних поліських страв. «Проект задумувався ще три роки тому, тож виплеканий творчо й унікальний тим, що все буде відбуватися не на сучасній кухні з побутовою технікою, а у простих сільських хатах, з допомогою лише тих речей, якими користувалися наші батьки й діди, і часто донині користуються у поліській глибинці», - зазначив він.

 

Перший випуск «Азбуки смаку» присвячено випіканню хліба, замішаного в дерев'яній діжі на заквасці. Прадавні рецепти на практиці втілять господині із села Мульчиці Володимирецького району Рівненської області.

 

«У пошуках унікальних національних рецептів я дуже сподіваюся на підтримку наших глядачів», - каже Олена Красова. Автор програми просить надсилати листи електронною поштою lena-rdt@ukr.net або звичайною: м. Рівне, вул Котляревського 20, чи просто телефонувати (0362) 237-020.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19827
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду