Шустер передумав запрошувати Тимошенко. Гостями будуть Данилишин і Герман (ОНОВЛЕНО)

20 Січня 2011
21145
20 Січня 2011
16:11

Шустер передумав запрошувати Тимошенко. Гостями будуть Данилишин і Герман (ОНОВЛЕНО)

21145
Шустер передумав запрошувати Тимошенко. Гостями будуть Данилишин і Герман (ОНОВЛЕНО)

У першому випуску програми «Шустер live» на Першому національному 21 січня о 19:00 обговорюватимуть дві теми: «Богдана Данилишина захистив Євросоюз. Що це означає?» і «Степан Бандера більше не герой. Кому подарунок?». Про це повідомляє прес-служба «Савік Шустер студії».

 

При цьому в «Шустер live» спростовують повідомлення партії «Батьківщина» про те, що гостею ефіру стане Юлія Тимошенко: «На теми, які будуть обговорювати в п'ятницю, 21 січня, редакція "Шустер live" не запрошувала Юлію Володимирівну Тимошенко. Редакція програми самостійно визначає теми і гостей, і вважає неприпустимим тиск з боку політиків».

 

Відзначимо, що зранку 20 січня прес-служба партії «Батьківщина» повідомила, що Юлія Тимошенко прийняла особисте запрошення Савіка Шустера відвідати його перше ток-шоу на Першому національному, до участі в якому ведучий запросив Тимошенко ще в грудні минулого року.

 

Прес-секретар Юлії Тимошенко Марина Сорока сказала ТК, що наприкінці 2010 року, коли Савік Шустер іще вів програму на ТРК «Україна», він запросив Юлію Володимирівну на перший ефір на Першому національному.

 

Савік Шустер у коментарі ТК сказав, що редакція уточнювала список гостей, виходячи з теми програми, як це робить завжди: «Просто я сказав, що це було б класно, якби ми новий сезон на новому каналі відкрили з лідером опозиції. Але ж не в цьому річ. Ми журналістикою займаємося. А головна подія навколо опозиції цього тижня - це надання політичного притулку Данилишину. І Данилишин у нас буде у включенні з Праги протягом тривалого часу. І проти нього виступатиме голова КРУ. Це є нашою головною темою, тому я не розумію, чому я повинен у грудні вирішувати, що я робитиму в січні». Він додав, що Юлія Тимошенко обов'язково братиме участь у його програмі: «Ми ніколи нікому не зачиняємо двері. Просто ми кажемо, що ньюзмейкер цього тижня - це Богдан Данилишин».

 

У свою чергу Юлія Тимошенко заявила в інтерв'ю «Українській правді», що Савік Шустер скасував її запрошення в ефір Першого через заступника глави адміністрації президента Ганну Герман: «Ми мали розмову з Савіком, коли у нього була остання програма на ТРК "Україна". Ми обговорювали, хто буде представляти нашу силу на цій останній легендарній передачі. І мені було запропоновано керівником цієї програми бути 21 січня на відкритті нової програми, нового формату на УТ-1. Вже вчора і сьогодні ми почали інтуїтивно відчувати, що на Шустера чиниться тиск. З вчорашнього дня ми не могли зв'язатися з Савіком і відчули, що виникли проблеми. Затероризували Савіка через наявність Герман в ефірі, а мене передумали запрошувати».

 

Натомість Ганна Герман сказала «Українській правді», що «з великим задоволенням зустрілася б з Тимошенко в ефірі, на рівних умовах», але вибір гостей програми назвала виключним правом автора. «Але я думаю, що це все-таки не справа політиків вказувати, хто повинен бути в програмі, а хто там бути не повинен. Якщо ми демократи, шануємо свободу слова, то ми маємо спокійно ставитися до права автора обирати кого запрошувати», - додала вона.

 

 

За інформацією прес-служби «Савік Шустер студії», гостями першого ефіру стануть:

Богдан Данилишин, міністр економіки України (2007-2010) - включення з Чехії 

Петро Андрєєв, голова Контрольно-ревізійного управління 

Олена Бондаренко, народний депутат, Партія регіонів  

Володимир Олійник, народний депутат, Партія регіонів  

Інна Богословська, народний депутат, Партія регіонів

Олесь Доній, народний депутат, НУ-НС

Ірина Ванникова, прес-секретар Президента Ющенка (2006 -2010)

Вадим Карасьов, один з лідерів партії «Єдиний центр»

Микола Катеринчук, народний депутат, НУ-НС, лідер Європейської партії України

Анатолій Гриценко, народний депутат, НУ-НС, лідер партії «Громадська позиція»  

Тарас Стецьків, народний депутат, НУ-НС   

Ігор Фомін, адвокат Юрія Луценка та Богдана Данилишина

Борис Тарасюк, народний депутат, НУ-НС, лідер Народного руху України

Валентин Наливайченко - голова політради партії «Наша Україна»

Юрій Михальчишин, депутат Львівської міськради, лідер Львівської міської організації ВО «Свобода»

Володимир Яворівський, народний депутат, «БЮТ-Батьківщина»

Віталій Портніков, журналіст

Ганна Герман, заступник Глави Адміністрації України 

Володимир Оленцевич - адвокат з Донецька

Михайло Добкін, голова Харківської ОДА

Володимир Олійник, народний депутат, Партія регіонів

Олег Надоша, народний депутат, Партія регіонів

Валентин Зубчевський - Запоріжжя, КПУ

Андрій Єрмолаєв, директор Інституту стратегічних досліджень

 

У включенні зі Львова в ефір вийдуть Ярослав Грицак і Тарас Возняк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21145
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
MIV-05
4842 дн. тому
В очередной раз журналисты показали свой непрофесстонализм - откуда в списке приглашенных появилась Анна Герман? Ченго-то где-то краем уха уловил. и бегом печататься, ну кто им верит, убогим?
micka
4842 дн. тому
молодец Данилишин, что не выйдет в эфир, надеюсь он понял мой комент!
Alex
4843 дн. тому
Тьху ти! Але скажу відверто - Данилишин мені цікавіший ніж Тимошенко. Що Тимоха може нового сказати?
boss
4843 дн. тому
Надо БЮТу и НУ-НСу похерить Шустера. Прикольно было бы посмотреть о чем будут спорить оставшиеся.
micka
4843 дн. тому
еще раз повторяю - обещание было дано именно в прямом эфире в последней из передач, в которой была тимошенко. но это было неформальное обещание, хотя и публичное. и нормальный ведущий должен был сам позвонить тимошенко и напомнить что он обещал, однако тема будет такая-то и он предлагает перенести приглашение на более подходящую тему... а он не только не перезвонил, но еще и наглухо отказывается от обещания, прикрываясь своим традиционным шаблоном: "Редакція програми самостійно визначає теми і гостей, і вважає неприпустимим тиск з боку політиків"
зритель
4843 дн. тому
Вы не поняли, Тимошенко в студии на последней передаче не было. Они говорили перед эфиром, и надо было его обещание записать на скрытую камеру.
micka
4843 дн. тому
приглашение прозвучало прямо в прямом эфире лично от шустера лично тимошенко. он просто сдуру ляпнул чтобы сорвать апплодисменты в свою пользу и тут же забыл и забил
зритель
4843 дн. тому
Надо в следующий раз обещания ведущих писать на скрытую камеру. Похоже шустрый стал на путь киселя.
micka
4843 дн. тому
Данилишину стоит побеспокоиться о собственной безопасности в связи с эти выходом в эфир. Наверняка уже шестерки знают место, из которого он будет выходить на связь в Чехии и могут элементарно его там грохнуть. Я бы не только телохранителей приставил, но и сам одел бы бронежилет. Кроме того, ему могут инсценизировать какое-нибудь спровоцированное противоправное действие по отношению к гражданину Украины, пребывающему в Чехии (например, какому-нибудь должностному лицу из украинской власти даже местного уровня) и затем после новой посадки в чешскую тюрьму его снова попросят выдать Украине для суда по этому новому делу - и тогда уже не выпустят.
Аня
4843 дн. тому
Правильно сделал.Кроме бла-бла-бла от этой ,далеко ушедчей ,слава богу, ничего путного не услышишь.
политпроктолог
4844 дн. тому
Никогда не думал, что какашки могут так мерзопакостно вонять. Неужели, потому, что какашки выскочили из ж@@овского ануса? Вот и Савик стал такой же вонючкой, как все на телевидении. Но какашки у него особые, надо отдать должное избранному происхождению.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду