detector.media
20.01.2011 16:11
Шустер передумав запрошувати Тимошенко. Гостями будуть Данилишин і Герман (ОНОВЛЕНО)

У першому випуску програми «Шустер live» на Першому національному 21 січня о 19:00 обговорюватимуть дві теми: «Богдана Данилишина захистив Євросоюз. Що це означає?» і «Степан Бандера більше не герой. Кому подарунок?». Про це повідомляє прес-служба «Савік Шустер студії».

 

При цьому в «Шустер live» спростовують повідомлення партії «Батьківщина» про те, що гостею ефіру стане Юлія Тимошенко: «На теми, які будуть обговорювати в п'ятницю, 21 січня, редакція "Шустер live" не запрошувала Юлію Володимирівну Тимошенко. Редакція програми самостійно визначає теми і гостей, і вважає неприпустимим тиск з боку політиків».

 

Відзначимо, що зранку 20 січня прес-служба партії «Батьківщина» повідомила, що Юлія Тимошенко прийняла особисте запрошення Савіка Шустера відвідати його перше ток-шоу на Першому національному, до участі в якому ведучий запросив Тимошенко ще в грудні минулого року.

 

Прес-секретар Юлії Тимошенко Марина Сорока сказала ТК, що наприкінці 2010 року, коли Савік Шустер іще вів програму на ТРК «Україна», він запросив Юлію Володимирівну на перший ефір на Першому національному.

 

Савік Шустер у коментарі ТК сказав, що редакція уточнювала список гостей, виходячи з теми програми, як це робить завжди: «Просто я сказав, що це було б класно, якби ми новий сезон на новому каналі відкрили з лідером опозиції. Але ж не в цьому річ. Ми журналістикою займаємося. А головна подія навколо опозиції цього тижня - це надання політичного притулку Данилишину. І Данилишин у нас буде у включенні з Праги протягом тривалого часу. І проти нього виступатиме голова КРУ. Це є нашою головною темою, тому я не розумію, чому я повинен у грудні вирішувати, що я робитиму в січні». Він додав, що Юлія Тимошенко обов'язково братиме участь у його програмі: «Ми ніколи нікому не зачиняємо двері. Просто ми кажемо, що ньюзмейкер цього тижня - це Богдан Данилишин».

 

У свою чергу Юлія Тимошенко заявила в інтерв'ю «Українській правді», що Савік Шустер скасував її запрошення в ефір Першого через заступника глави адміністрації президента Ганну Герман: «Ми мали розмову з Савіком, коли у нього була остання програма на ТРК "Україна". Ми обговорювали, хто буде представляти нашу силу на цій останній легендарній передачі. І мені було запропоновано керівником цієї програми бути 21 січня на відкритті нової програми, нового формату на УТ-1. Вже вчора і сьогодні ми почали інтуїтивно відчувати, що на Шустера чиниться тиск. З вчорашнього дня ми не могли зв'язатися з Савіком і відчули, що виникли проблеми. Затероризували Савіка через наявність Герман в ефірі, а мене передумали запрошувати».

 

Натомість Ганна Герман сказала «Українській правді», що «з великим задоволенням зустрілася б з Тимошенко в ефірі, на рівних умовах», але вибір гостей програми назвала виключним правом автора. «Але я думаю, що це все-таки не справа політиків вказувати, хто повинен бути в програмі, а хто там бути не повинен. Якщо ми демократи, шануємо свободу слова, то ми маємо спокійно ставитися до права автора обирати кого запрошувати», - додала вона.

 

 

За інформацією прес-служби «Савік Шустер студії», гостями першого ефіру стануть:

Богдан Данилишин, міністр економіки України (2007-2010) - включення з Чехії 

Петро Андрєєв, голова Контрольно-ревізійного управління 

Олена Бондаренко, народний депутат, Партія регіонів  

Володимир Олійник, народний депутат, Партія регіонів  

Інна Богословська, народний депутат, Партія регіонів

Олесь Доній, народний депутат, НУ-НС

Ірина Ванникова, прес-секретар Президента Ющенка (2006 -2010)

Вадим Карасьов, один з лідерів партії «Єдиний центр»

Микола Катеринчук, народний депутат, НУ-НС, лідер Європейської партії України

Анатолій Гриценко, народний депутат, НУ-НС, лідер партії «Громадська позиція»  

Тарас Стецьків, народний депутат, НУ-НС   

Ігор Фомін, адвокат Юрія Луценка та Богдана Данилишина

Борис Тарасюк, народний депутат, НУ-НС, лідер Народного руху України

Валентин Наливайченко - голова політради партії «Наша Україна»

Юрій Михальчишин, депутат Львівської міськради, лідер Львівської міської організації ВО «Свобода»

Володимир Яворівський, народний депутат, «БЮТ-Батьківщина»

Віталій Портніков, журналіст

Ганна Герман, заступник Глави Адміністрації України 

Володимир Оленцевич - адвокат з Донецька

Михайло Добкін, голова Харківської ОДА

Володимир Олійник, народний депутат, Партія регіонів

Олег Надоша, народний депутат, Партія регіонів

Валентин Зубчевський - Запоріжжя, КПУ

Андрій Єрмолаєв, директор Інституту стратегічних досліджень

 

У включенні зі Львова в ефір вийдуть Ярослав Грицак і Тарас Возняк.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY