У Казахстані запустили Національну супутникову мережу телерадіомовлення

18 Січня 2011
12671
18 Січня 2011
15:15

У Казахстані запустили Національну супутникову мережу телерадіомовлення

12671
У Казахстані запустили Національну супутникову мережу телерадіомовлення

18 січня в Астані запустили Національну супутникову мережу телерадіомовлення у цифровому стандарті DVB-S2. Про це повідомляє «Казінформ».

 

Під час офіційної церемонії глава Казахстану Нурсултан Назарбаєв символічним натисканням кнопки запустив мережу.

 

За словами міністра зв'язку та інформації Аскара Жумагалієва, відомство підписало меморандуми з акіматами областей, у рамках яких останні зобов'язуються надати соціально незабезпеченим верствам населення супутникове обладнання, вартість якого становить близько до 22 тисяч тенге.

 

За інформацією Міністерства зв'язку та інформації Республіки Казахстан, введення нової системи мовлення вперше дасть можливість усім жителям країни, в тому числі віддалених населених пунктів, безкоштовно приймати до 37 республіканських і регіональних телепрограм по супутниковому каналу зв'язку. Наразі в тестовому режимі транслюють 18 республіканських, 14 обласних телеканалів і 3 радіоканали. Також на платній основі абоненти можуть отримувати 50 іноземних телеканалів.

 

Для цього було модернізовано три наземні приймально-передавальні станції в містах Алмати, Астані й Уральську, а також переведено супутникову мережу АТ «Казахстанські телекомунікації» на новий стандарт супутникового мовлення DVB - S2 MPEG 4, 8 PSK.

 

Для перегляду програми в новому стандарті мовлення абонентам супутникової мережі «Кателко Плюс» замінили супутникові приймачі. А новим абонентам для отримання послуг необхідно придбати комплект супутникового обладнання через мережу авторизованих дилерів.

 

Наступним етапом розбудови національної мережі телерадіомовлення стане перехід аналогової мережі ефірного мовлення на цифровий стандарт DVB/T 2. Реалізація проекту розрахована на 2011-2015 роки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12671
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду