Участь у «Євробаченні-2011» візьмуть 43 країни

16 Січня 2011
8254
16 Січня 2011
11:07

Участь у «Євробаченні-2011» візьмуть 43 країни

8254
Участь у «Євробаченні-2011» візьмуть 43 країни
Участь в 56-му конкурсі «Євробачення-2011», який пройде у травні в німецькому місті Дюссельдорф візьмуть 43 країни. Про це повідомляє прес-служба Європейського мовного союзу (ЕВС), пише «Tv.net.ua».

Зокрема, учасниками «Євробачення-2011» стали Австрія (ORF), Азербайджан (Ictimai TV), Албанія (RTVSH), Білорусія (BTRC), Бельгія (RTBF), Болгарія (BNT), Боснія и Герцеговина (BHRT), Великобританія (BBC), Вірменія (AMPTV), Греція (ERT), Грузія (GEGT), Данія (DR), Ізраїль (IBA), Ірландія (RTE), Ісландія (RUV), Іспанія (RTVE), Італія (RAI), Кіпр (CyBC), Латвія (LTV), Литва (LRT), Македонія (MKRTV), Мальта (PBS), Молдова (TRM), Нідерланди (TROS), Німеччина (NDR/ARD), Норвегія (NRK), Польща (TVP), Португалія (RTP), Росія (C1R), Румунія (TVR), Сан-Марино (SMRTV), Сербія (RTS), Словаччина (STV), Словенія (RTVSLO), Туреччина (TRT), Угорщина (MTV), Україна (NTU), Фінляндія (YLE), Франція (France TV), Хорватія (HRT), Швейцарія (SRG/SSR), Швеція (SVT) и Естонія (ERR).

Жодна країна не відмовилася від участі в конкурсі. Заявка Чорногорії, яка поступила в ЕВС у грудні 2010 року, залишилася непідтвердженою через фінансовий стан чорногорського телемовника. Серед країн, які повернулися на конкурс, — Австрія (востаннє брала участь в 2007), Італія (1998), Словаччина (2007) та Угорщина (2009).

Крім того, раніше з різних причин проігнорували «Євробачення-2011» Люксембург (не бере участі з 1994), Чехія (з 2010 через поразку в конкурсі), Монако (з 1980 через переважання східноєвропейського голосування), Андорра (з 2010 через фінансові проблеми), Марокко (з 1980 через Ізраїль) і Ліван.

Як повідомляла ТК, перший півфінал «Євробачення» відбудеться 10  травня, другий - 12 травня, фінал - 14 травня.
 
 

За інформацією «Німецької хвилі», у Німеччині вже представили логотип і гасло цьогорічного пісенного конкурсу «Євробачення». Змагання у травні в Дюссельдорфі пройде під гаслом Feel your heart beat! («Відчуй, як б’ється твоє серце!»). Ідею  подала ще торік німецька переможниця «Євробачення» в Осло, співачка Лєна, коли вона за високі бали дякувала в камеру складеним із пальців «сердечком». Цей її жест повторювали й інші учасники конкурсу. Розробкою логотипа займалися фахівці з Лондона.

«Детектор медіа»
 
Фото - www.dw-world.de
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8254
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду