Юлія Мостова очолила нове «Дзеркало тижня. Україна»

14 Січня 2011
40812
14 Січня 2011
14:23

Юлія Мостова очолила нове «Дзеркало тижня. Україна»

40812
Юлія Мостова очолила нове «Дзеркало тижня. Україна»

15 січня вийде перший випуск нового інформаційно-аналітичного тижневика «Дзеркало тижня. Україна». Про це «Детектор медіа» повідомив головний редактор «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий.  

 

«Редактором "Дзеркала тижня. Україна"  буде Юлія Мостова. Я так вирішив», - додав він.

 

«Наш колектив перейшов майже у повному складі до "Дзеркала тижня. Україна". В "Ормосі" (компанія-власник "Дзеркала-тижня" - ред.) з технічної необхідності залишилося кілька людей», - сказала ТК Юлія  Мостова. За її словами, рішення заснувати юридично нове видання було викликане тривалими непорозуміннями з нащадками американського співзасновника «Дзеркала тижня» Юрія Орликова, який помер 2007 року, а також із зазіханнями Павла Лазаренка на володіння часткою газети.

 

«Коли Юрія не стало, для нас це була дуже велика людська втрата, - каже Юлія Мостова. - І стало зрозуміло, що його нащадки не інвестуватимуть у газету і не підтримуватимуть її. Ми пояснили їм, що погодимось на продаж їхньої частки лише у разі, якщо йтиметься про професійного західного медіаінвестора. Але вони весь час пропонували нам неприйнятних кандидатів...». За її словами, екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко, який свого часу через довірених осіб придбав у Юрія Орлікова 40% компанії, що володіла його часткою у «Дзеркалі тижня», продовжував спроби, зокрема у судовому порядку, повернути частковий контроль над виданням. 

 

«Дзеркало тижня» ніколи не було прибутковим бізнесом, лише зводило кінці з кінцями. Ми десять років тягли економічну незалежність видання без жодної допомоги будь-кого. Ми опинились у ситуації, коли тижневик і колектив, який виплекав це видання, були позбавлені можливостей для розвитку. Крім того, ми не знали, в кого завтра могла опинитися газета. Цивілізовані медіаінвестори не хотіли мати справу з газетою, в якій є хоча б тінь Лазаренка. До самостійного виживання ми вже давно звикли, але загрози, які над нами висять, якісь швейцарські фонди, якісь голови служб безпек, які зазіхають на відсотки нащадків Орликова - це нас не влаштовує», - пояснила Юлія Мостова.

 

Засновниками компанії, яка видає новий тижневик, є родина Мостових. Оголошення про передплату видання «Дзеркало тижня. Україна» уже публікувалось у газеті та на сайті, одначе дотепер менеджмент газети не давав коментарів щодо зміни назви.

 

За словами Юлії Мостової, в подальшому плануються певні зміни у форматі видання та його інтернет-версії, одначе поки що деталі не розголошуються.

 

Інтерв'ю з Юлією та Володимиром Мостовими читайте на сайтах проекту «Детектор медіа» незабаром.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
40812
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Godo
4841 дн. тому
Новый сайт-это просто ужас... газету купил сегодня... проглядел и подумал, уж лучше тогда "День" читать..
atos
4842 дн. тому
Господа а не кажется ли вам, что здесь пахнет банальным РЕЙДЕРСТВОМ ? ..."какие-то Швейцарские фонды,какие-то главы СБ посягающие на % потомков Орликова--это НАС НЕ УСТРАИВАЕТ",а 40% у Лазаренко -вас тоже НЕ УСТРАИВАЕТ? А разве до этого "ЗН" было не УКРАИНСКОЕ? Думаю господа Мостовые--Гриценко решили УКРУПНИТСЯ -. ПОЛНОСТЬЮ ЗАВЛАДЕВ ИЗДАНИЕМ. А как же быть с МОРАЛЬЮ ГОСПОДИН ГРИЦЕНКО? Слушал его СПИЧ в ВР,как же он громил,кромсал,стыдил за то что они не сделали,( а сделать ДОЛЖЕН БЫЛ ОН) Научился , видимо , у Тимошенко врать.
123
4842 дн. тому
А сайт "зеркала" где же?
Рішельє
4843 дн. тому
>Всевидящее око - То-то в комментах все интеллигентно общаются и не срут. Собственно, за то и ценим Телекритику, что тут комменты веселее статей.
Всевидящее око
4843 дн. тому
>>Рішельє Вы отстали от времени, это давно уже не модно. Сейчас в моде интеллигентно общаться И не срать в комменты
Рішельє
4843 дн. тому
>>Всевидящее око "Сейчас модно все оплевывать"
д’Артаньян
4843 дн. тому
у, канальи
Всевидящее око
4843 дн. тому
а вам бы только все обагдить
Рішельє
4843 дн. тому
Дєвачькі, не ссорьтесь.
Арамис
4843 дн. тому
Атос і Портос! В дупу обидва!
Портос
4843 дн. тому
Атос! в яблочко!
atos
4843 дн. тому
Наконец то для Гриценко открывается перспектива--в Президенты...потом в НАТО ...потом... к Тимошенко в Блок строить ВЫСОКОМОРАЛЬНУЮ Украину!!! А он уже давно МОРАЛЬНЫЙ как Ющенко и К0.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду