Таджикського журналіста затримали за наявність бороди

11 Січня 2011
7208
11 Січня 2011
20:25

Таджикського журналіста затримали за наявність бороди

7208
Таджикського журналіста затримали за наявність бороди

Кореспондент таджикської газети «Азія плюс» Шухрат Шодієв був затриманий співробітниками міліції на зупинці громадського транспорту в Душанбе, повідомляє інформаційне агентство «Фергана News».

 

Журналіст зателефонував до редакції і повідомив, що затриманий через те, що має бороду, під час міліцейського рейду з затримання бородатих чоловіків. Газета відправила до відділку свого адвоката, щоб розібратись у цій історії. Торік Шухрата Шодієва заарештували в Узбекистані, коли він повертався додому з Росії, звинувативши у незаконному ввезенні зброї та екстремістської літератури. Шодієв, який за місяць звільнився за амністією, стверджує, що в нього не було нічого, крім таджикських газет, Корану російською мовою та кількох російських книжок.

 

У Таджикистані вже кілька місяців масово затримують чоловіків, що мають бороди, хоча міністерство внутрішніх справ не підтверджує факт переслідування і пояснює затримання тим, що «дуже часто неможливо ідентифікувати бородатих чоловіків за фото в документах, де вони без бороди, тому міліціонери проводять з ними бесіду, аби вони поголили бороду або змінили фото». Починаючи з осені 2010 року таджикська влада вживає активних заходів щодо обмеження ісламського одягу та інших релігійних атрибутів, до яких належить і борода в чоловіків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду