Кінокритики США визнали «Соціальну мережу» фільмом 2010 року

10 Січня 2011
16965
10 Січня 2011
10:20

Кінокритики США визнали «Соціальну мережу» фільмом 2010 року

16965
Кінокритики США визнали «Соціальну мережу» фільмом 2010 року

Національне товариство кінокритиків США (National Society of Film Critics) визнало фільм Девіда Фінчера про створення сайту Facebook «Соціальна мережа» (Social Network) найкращою стрічкою 2010 року. Про це повідомляє УНІАН.

 

Свої голоси за стрічку віддали 46 з 61 учасника Національного товариство кінокритиків, а Джессі Айзенберг, який зіграв у «Соцмережі» Марка Цукерберга, визнали найкращим актором року. Як писала ТК, цього року за версією редакції Time Марк Цукерберг став людиною року.

 

Крім того, нагороду за найкращу режисуру отримав Девід Фінчер, найкращим кіносценарієм критики визнали роботу Аарона Соркіна; обидва вони працювали над «Соціальною мережею».

 

Найкращою актрисою року назвали Джованну Меццоджіорно (Giovanna Mezzogiorno) за роль коханки італійського диктатора Беніто Муссоліні у фільмі «Перемагати» (Vincere). Нагороди за ролі другого плану отримали серед чоловіків  Джеффрі Раш (Geoffrey Rush) за історичну драму «Король каже!» (The King`s Speech), серед жінок - Олівія Вільямс (Olivia Williams), яка зіграла в фільмі Романа Поланського «Письменник-привид» ( The Ghost Writer).

 

До числа учасників Національного товариства кінокритиків США, що засноване у 1966 році, входять такі авторитетні персоналії як Роджер Еберт (Roger Ebert) з Chicago Sun-Times і Девід Денбі (David Denby) з журналу The New Yorker.

 

Нагадаємо, що стрічка «Соціальна мережа» також претендує на нагороду Гільдії продюсерів США (Producers Guild of America).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16965
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду