У Вірменії мітингують на захист опозиційного каналу, позбавленого ефіру

8 Січня 2011
5075
8 Січня 2011
19:59

У Вірменії мітингують на захист опозиційного каналу, позбавленого ефіру

5075
У Вірменії мітингують на захист опозиційного каналу, позбавленого ефіру

7 січня у вірменській столиці Єревані відбувся мітинг, організований лідером Народної партії та власником медіахолдингу АЛМ Тиграном Карапетяном, повідомляє Regnum.ru.

 

16 грудня Національна комісія із телебачення та радіо Вірменії оголосила підсумки конкурсу на цифрове мовлення. За його результатами в поверненні в ефір було відмовлено опозциійній телекомпанії А1+, а канал АЛМ втратив частоту, програвши телеканалу «Єреван» із невеликим відривом (38 балів проти 40). 23 грудня НКТР відхилила заявку на отримання ліцензії опозиційній телекомпанії «Гала», що мовить на території Ширакської області.

 

Виступаючи на мітингу, Карапетян заявив, що в результаті втрати частоти понад 80 співробітників холдингу втратять роботу, та закликав боротись «за справедливість» і повернення каналу, «який висловлює волю і глас народу», в ефір. У коментарях онлайн-виданню Novostnik Карапетян заявив, що із втратою ефіру компанією АЛМ «фактично припиняється мовлення на російськомовну аудиторію Вірменії, позаяк це єдиний вірменський телеканал, де тричі на тиждень виходять російськомовні програми, зокрема півторагодинна програма у прямому ефірі». А також припустив, що причиною відмови в ліцензії стала підтримка холдингом АЛМ каналу А1+, а також те, що в ефірі АЛМ висловлювались альтернативні думки.

 

«Я звернуся до суду, дійду аж до Європейського суду з прав людини... Я звернувся до своїх російських друзів. Вони обіцяли допомогти мені коштами у кілька мільйонів доларів, і я стану співвласником якої-небудь обласної телекомпанії, щоб мати повноцінний ефір», - сказав Тигран Карапетян агентству «Новини-Вірменія».

 

Прибічники каналу АЛМ мають намір провести низку акцій протесту в регіонах. У Єревані ще один мітинг запланований на 19 січня - напередодні останнього дня ефіру АЛМ.

 

Тигран Карапетян заснував і очолив медіахолдинг АЛМ 2001 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5075
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду