Американський суд не визнав плагіатом книги про Гаррі Поттера

7 Січня 2011
15792
7 Січня 2011
11:40

Американський суд не визнав плагіатом книги про Гаррі Поттера

15792
Американський суд не визнав плагіатом книги про Гаррі Поттера
Джейкобса у задоволенні позову про плагіат до видавництва Scholastic, що випускає на території США романи Джоан Роулінг про пригоди юного чарівника Гаррі Поттера, пише Lenta.Ru посиланням на Agence France-Presse.
 
За цією інформацією, суддя Шира Шейндлін заявила на слуханні, що Роулінг не копіювала ідеї та образи, створені Джейкобсом, і не використовувала їх у своїх книгах. «Цілком очевидно, що роботи Джейкобса і Роулінг абсолютно різні як за своїм змістом, так і за стилем викладу, і в кінцевому рахунку повинні викликати у читачів різні емоції», - йдеться в 49-сторінковому постанові суду.
 
Представники Scholastic висловили задоволення рішенням суду і назвали позов спадкоємців Едріана Джейкобса до видавництва необгрунтованим, а його зміст - абсурдним. Як самі позивачі відреагували на рішення суду, не уточнюється.
 
Спадкоємці Джейкобса звернулися до американського суду з позовом про плагіат у 2010 році. У документі йшлося, що під час робои над романами про Гаррі Поттера Джоан Роулінг використовувала елементи сюжету книги Джейкобса «Пригоди чаклуна Віллі» (The Adventures of Willy the Wizard), опублікованої в 1987 році. Раніше з аналогічним позовом спадкоємці письменника звернулися до лондонського суду.
 
Джоан Роулінг є автором семи романів про чарівника Гаррі Поттера.Книги перекладені більш ніж на 60 мов. Загалом,світові продажі книг про Гаррі Поттера становлять понад 400 мільйонів екземплярів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15792
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду