Ольга Червакова вимагає прибрати з позовної заяви профспілки пункт про звільнення Бородянського

5 Січня 2011
8297
5 Січня 2011
16:40

Ольга Червакова вимагає прибрати з позовної заяви профспілки пункт про звільнення Бородянського

8297
Ольга Червакова вимагає прибрати з позовної заяви профспілки пункт про звільнення Бородянського

Голова первинного осередку профспілки «Медіафронт» на СТБ Ольга Червакова вимагає вилучити з позовної заяви, поданої профспілкою до Шевченківського райсуду Києва, всі вимоги, які не були обговорені з первинним осередком. Про це вона розказала у коментарі ТК.

 

Вона підтвердила, що останній з'їзд дійсно ухвалив рішення позиватися до суду на СТБ щодо незаконної реорганізації, що вступила в дію з 1 грудня 2010 року.

 

«Але решту вимог, які містяться в позовній заяві, таких, як, наприклад, вимога до СТБ розірвати трудовий контракт з Бородянським, ми навіть не обговорювали», - зазначила пані Червакова.

 

За її словами профспілка подавала позов на доручення первинного осередку і «в інтересах первинного осередку», але те, що з'явилось в заяві, первинний осередок профспілці не доручав:  «Звільнення Бородянського - це політична вимога, а ми під політичними вимогами не підписувалися. Це не компетенція профспілки - вказувати власнику, хто повинен, а хто не повинен керувати каналом».

 

 Ольга Червакова розказала, що первинний осередок вимагатиме прибрати цей пункт з позовної заяви ще до першого судового засідання. Вона також вважає сумнівним пункт про відмову перерахувати членські внески через бухгалтерію: «Тут в нас слабка позиція, оскільки буде важко довести як саму цю ситуацію, так і те, що ми внаслідок її постраждали. Тим більше, що я вже домовилася з банком, і протягом 2-х місяців ми всі перерахування здійснюємо через банк».  

 

Нагадаємо, профспілка «Медіафронт» подала позов до Шевченківського районного суду на телеканал СТБ. У позовній заяві профспілка вимагає визнати протиправними дії та бездіяльність відповідача стосовно дотримання положень Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». У зв'язку з цим позивач просить усунути це порушення та скасувати накази про реорганізацію, скорочення штату та звільнення співробітників.

 

Також у заяві йдеться про необхідність визнати незаконною відмову перераховувати членські внески через бухгалтерію відповідача, а також зобов'язати цю бухгалтерію згідно рішення профспілки про встановлення внесків перераховувати позивачу 0,5% від нарахованої зарплати, але не менше 30 гривень на місяць від кожного члена профспілки.

Крім того, позивач просить зобов'язати ЗАТ «Міжнародний медіа центр - СТБ» розірвати трудовий договір (контракт) з керівником підприємства Володимиром Бородянським, «оскільки він порушує закони та законодавство про працю, про колективні договори та угоди».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8297
Теги:
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ron
4865 дн. тому
От придурка слышу, я писал, что Бородянский хороший менеджер, а величина рыла никак не соотносится с талантом. Если червякова талант, то ты мистер, не просто придурок, а полный придурок.
nik.mr
4865 дн. тому
ron, ты полный придурок, если позволяешь себе таким образом отзываться о талантливых людях. P.S. предваряя дополнительный поток грязи - я не сотрудник СТБ
ron
4866 дн. тому
Cлыш, "олигофрен" червякова, противно- это смотреть на тебя, и заплывшего жиром омелю. И как говорит моя бабушка "Правда очі коле!!". Хотя, если это Бородянский, то тем более- жри на полведра меньше! На твою харю смотреть отвратно.
olegators
4866 дн. тому
ron - нехрен поливать грязью человека за спиной. ты хотя-бы назвался-бы. Фу, противно, не называйся, не хочу знать тебя (((
ron
4866 дн. тому
Червакова, продаст родную маму за свою пайку, если б ее уволили, а не Пашаева, она свой рот черный, так бы открыла, что бородянский бы захлебнулся бы в нечистотах. Червакова более чем посредственный журналист, ""но последнее время ее стали продвигать по профсоюзной линии"". А Бородянский хороший менеджер, но паскудный человек, и ряха у него мерзкая. Это ж надо иметь столько бабла и ТАК выглядеть!! Хоть бы нанял кого, чтоб от жрачки отгоняли, что ли... Так что его не уволят, это утопия.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду