detector.media
05.01.2011 16:40
Ольга Червакова вимагає прибрати з позовної заяви профспілки пункт про звільнення Бородянського

Голова первинного осередку профспілки «Медіафронт» на СТБ Ольга Червакова вимагає вилучити з позовної заяви, поданої профспілкою до Шевченківського райсуду Києва, всі вимоги, які не були обговорені з первинним осередком. Про це вона розказала у коментарі ТК.

 

Вона підтвердила, що останній з'їзд дійсно ухвалив рішення позиватися до суду на СТБ щодо незаконної реорганізації, що вступила в дію з 1 грудня 2010 року.

 

«Але решту вимог, які містяться в позовній заяві, таких, як, наприклад, вимога до СТБ розірвати трудовий контракт з Бородянським, ми навіть не обговорювали», - зазначила пані Червакова.

 

За її словами профспілка подавала позов на доручення первинного осередку і «в інтересах первинного осередку», але те, що з'явилось в заяві, первинний осередок профспілці не доручав:  «Звільнення Бородянського - це політична вимога, а ми під політичними вимогами не підписувалися. Це не компетенція профспілки - вказувати власнику, хто повинен, а хто не повинен керувати каналом».

 

 Ольга Червакова розказала, що первинний осередок вимагатиме прибрати цей пункт з позовної заяви ще до першого судового засідання. Вона також вважає сумнівним пункт про відмову перерахувати членські внески через бухгалтерію: «Тут в нас слабка позиція, оскільки буде важко довести як саму цю ситуацію, так і те, що ми внаслідок її постраждали. Тим більше, що я вже домовилася з банком, і протягом 2-х місяців ми всі перерахування здійснюємо через банк».  

 

Нагадаємо, профспілка «Медіафронт» подала позов до Шевченківського районного суду на телеканал СТБ. У позовній заяві профспілка вимагає визнати протиправними дії та бездіяльність відповідача стосовно дотримання положень Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». У зв'язку з цим позивач просить усунути це порушення та скасувати накази про реорганізацію, скорочення штату та звільнення співробітників.

 

Також у заяві йдеться про необхідність визнати незаконною відмову перераховувати членські внески через бухгалтерію відповідача, а також зобов'язати цю бухгалтерію згідно рішення профспілки про встановлення внесків перераховувати позивачу 0,5% від нарахованої зарплати, але не менше 30 гривень на місяць від кожного члена профспілки.

Крім того, позивач просить зобов'язати ЗАТ «Міжнародний медіа центр - СТБ» розірвати трудовий договір (контракт) з керівником підприємства Володимиром Бородянським, «оскільки він порушує закони та законодавство про працю, про колективні договори та угоди».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY