За підозрою в убивстві Бернара Мазьєра заарештований друг його сина

31 Грудня 2010
11044
31 Грудня 2010
13:05

За підозрою в убивстві Бернара Мазьєра заарештований друг його сина

11044
За підозрою в убивстві Бернара Мазьєра заарештований друг його сина

30 грудня підозрою в убивстві французького журналіста Бернара Мазьєра було заарештовано 25-річного співробітника агентства з нерухомості, повідомляє газета Le Figaro. Правоохоронці визначили місце його перебування за сигналом мобільного телефону.

 

За інформацією видання, заарештований є другом сімнадцятирічного сина Мазьєра, якого оголошено в розшук за підозрою у причетності до вбивства. Згідно з версією слідства, син убитого журналіста був незадоволений сумою в 500 євро, яку батько видавав йому щомісяця на прожиття. Тож він попросив свого друга переговорити з батьком про можливість отримання більшої суми, а заразом спробувати вкрасти його кредитну картку. Одначе події, очевидно, вийшли з-під контролю, й молодий чоловік убив журналіста. Слідство встановило, що після смерті Мазьєра хтось користувався його банківським рахунком. Джерела газети Le Figaro стверджують, що гостра потреба в грошах, яка штовхнула молодих людей на злочин проти Мазьєра, могла бути пов'язана із зловживанням наркотиками.

 

Нагадаємо, 60-річний журналіст, який рік тому залишив посаду головного редактора видання, був знайдений економкою у своїй квартирі в шостому районі французької столиці, де проживав сам. Поліція не знайшла слідів злому. Бернар Мазьєр до Le Parisien працював на французьких радіостанціях FR3 в Страсбурзі, L'Express і RMC.

 

28 грудня Київська незалежна медіа-профспілка звернулась до французької влади з вимогою розслідувати вбивство журналіста. «Вбивство журналіста, який багато критикував владу, є тривожним сигналом, після того, як президент Франції Ніколя Саркозі дозволив собі публічно вилаяти журналіста,. Україна вже 10-й рік переживає наслідки  обнародування плівок, на яких колишній вже президент Леонід Кучма лає журналістів і ми, українці, з глибокою тривогою спостерігаємо погіршенням стосунків влади та медіа-середовища у Франції», - йдеться в заяві КНМП.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду