detector.media
31.12.2010 13:05
За підозрою в убивстві Бернара Мазьєра заарештований друг його сина

30 грудня підозрою в убивстві французького журналіста Бернара Мазьєра було заарештовано 25-річного співробітника агентства з нерухомості, повідомляє газета Le Figaro. Правоохоронці визначили місце його перебування за сигналом мобільного телефону.

 

За інформацією видання, заарештований є другом сімнадцятирічного сина Мазьєра, якого оголошено в розшук за підозрою у причетності до вбивства. Згідно з версією слідства, син убитого журналіста був незадоволений сумою в 500 євро, яку батько видавав йому щомісяця на прожиття. Тож він попросив свого друга переговорити з батьком про можливість отримання більшої суми, а заразом спробувати вкрасти його кредитну картку. Одначе події, очевидно, вийшли з-під контролю, й молодий чоловік убив журналіста. Слідство встановило, що після смерті Мазьєра хтось користувався його банківським рахунком. Джерела газети Le Figaro стверджують, що гостра потреба в грошах, яка штовхнула молодих людей на злочин проти Мазьєра, могла бути пов'язана із зловживанням наркотиками.

 

Нагадаємо, 60-річний журналіст, який рік тому залишив посаду головного редактора видання, був знайдений економкою у своїй квартирі в шостому районі французької столиці, де проживав сам. Поліція не знайшла слідів злому. Бернар Мазьєр до Le Parisien працював на французьких радіостанціях FR3 в Страсбурзі, L'Express і RMC.

 

28 грудня Київська незалежна медіа-профспілка звернулась до французької влади з вимогою розслідувати вбивство журналіста. «Вбивство журналіста, який багато критикував владу, є тривожним сигналом, після того, як президент Франції Ніколя Саркозі дозволив собі публічно вилаяти журналіста,. Україна вже 10-й рік переживає наслідки  обнародування плівок, на яких колишній вже президент Леонід Кучма лає журналістів і ми, українці, з глибокою тривогою спостерігаємо погіршенням стосунків влади та медіа-середовища у Франції», - йдеться в заяві КНМП.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY