Суддя, який заборонив трансляцію програми каналу ZIK, оголосив самовідвід

30 Грудня 2010
23039
30 Грудня 2010
22:43

Суддя, який заборонив трансляцію програми каналу ZIK, оголосив самовідвід

23039
Суддя, який заборонив трансляцію програми каналу ZIK, оголосив самовідвід

24 грудня головуючий у справі за позовом начальника Львівської залізниці Богдана Піха до телеканалу ZIK суддя Олег Ванівський оголосив заяву про самовідвід. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

«Приймаючи до уваги те, що відповідачами до вирішення справи по суті на мене, як на головуючого по справі, вчиняються через засоби масової інформації дії, спрямовані на здійснення тиску з метою добитись винесення неправосудного рішення по даній справі, вважаю за необхідне заявити собі самовідвід»- цитують слова судді в повідомленні каналу.

 

Наступним головуючим суддею по цій справі став Андрій Курилець, а судове слухання призначено на 21 січня 2011 року.

 

Як повідомляла ТК, Галицький районний суд Львова заборонив трансляцію 15 грудня програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?», у такий спосіб забезпечивши позов героя програми - начальника «Львівської залізниці» Богдана Піха. У позовній заяві пан Піх просив визнати незаконними дії, пов'язані із збором, зберіганням та використанням шляхом створення сюжетів без його згоди та згоди його родини про його особисте життя і сімейне життя його родини.

 

Керівництво телеканалу наголосило, що отримало ухвалу суду неофіційним шляхом (з рук радника Піха), офіційного вручення документу не було, тому програма вийшла в ефір, як і було заплановано. Але, за словами виконавчого директора телеканалу ZIK Андрія Кісери, ознайомившись з матеріалами справи в суді, телекомпанія вирішила зняти з ефірної сітки всі повтори програми, що стосується Богдана Піха.

 

Водночас телеканал подав апеляційну скаргу на ухвалу Галицького районного суду і просить скасувати її.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23039
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду