detector.media
30.12.2010 22:43
Суддя, який заборонив трансляцію програми каналу ZIK, оголосив самовідвід

24 грудня головуючий у справі за позовом начальника Львівської залізниці Богдана Піха до телеканалу ZIK суддя Олег Ванівський оголосив заяву про самовідвід. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

«Приймаючи до уваги те, що відповідачами до вирішення справи по суті на мене, як на головуючого по справі, вчиняються через засоби масової інформації дії, спрямовані на здійснення тиску з метою добитись винесення неправосудного рішення по даній справі, вважаю за необхідне заявити собі самовідвід»- цитують слова судді в повідомленні каналу.

 

Наступним головуючим суддею по цій справі став Андрій Курилець, а судове слухання призначено на 21 січня 2011 року.

 

Як повідомляла ТК, Галицький районний суд Львова заборонив трансляцію 15 грудня програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?», у такий спосіб забезпечивши позов героя програми - начальника «Львівської залізниці» Богдана Піха. У позовній заяві пан Піх просив визнати незаконними дії, пов'язані із збором, зберіганням та використанням шляхом створення сюжетів без його згоди та згоди його родини про його особисте життя і сімейне життя його родини.

 

Керівництво телеканалу наголосило, що отримало ухвалу суду неофіційним шляхом (з рук радника Піха), офіційного вручення документу не було, тому програма вийшла в ефір, як і було заплановано. Але, за словами виконавчого директора телеканалу ZIK Андрія Кісери, ознайомившись з матеріалами справи в суді, телекомпанія вирішила зняти з ефірної сітки всі повтори програми, що стосується Богдана Піха.

 

Водночас телеканал подав апеляційну скаргу на ухвалу Галицького районного суду і просить скасувати її.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY